Antena Meniu Search
x

Galerie foto O familie de români, acuzată că ar fi exploatat zeci de conaţionali, în Anglia. Oamenii erau ţinuţi ca sclavii, într-o mahala din estul Londrei

26 de români au fost ţinuţi şi trataţi ca nişte sclavi într-o casă din Marea Britanie. Cei care au profitat de ei, sub pretextul că vor avea un loc de muncă bine plătit, erau alţi conaţionali, toţi parte din aceeaşi familie.

de Redactia Observator

la 12.04.2022, 22:21

Ei i-au ademenit pe oameni să vină în Marea Britanie promiţându-le că vor avea un loc de muncă în construcţii, le vor oferi hrană, salarii considerabile şi cazare. Victimelor li se spuneau că vor primi 50 de lire sterline pe zi pentru munca depusă. În realitate însă, românii au ajuns să doarmă înghesuiţi într-o casă situată într-o mahala din estul Londrei şi primeau cu mult sub salariul pe care îl prevede legea britanică, scrie Daily Mail.

Întreaga operaţiune era coordonată de "big boss", aşa cum era supranumit liderul familiei infracţionale, Vasile Drăgoi, el fiind şi cel care reţinea cea mai mare parte din salariul care i se cuvenea fiecărui angajat. La schimb, românii chinuiţi primeau diverse facturi şi acte false. De asemenea, actele de identitate ale victimelor au fost reţinute de familie, iar cei care aveau curajul să se opună erau ameninţaţi de Vasile şi fiii săi.

Planul familiei era atât de bine pus la punct, încât atunci când inspectorii consilului local veneau în control, pentru a ascunde numărul românilor care locuiau în acea casă, paturile supraetajate în care dormeau erau mutate în mansardă.

Atraşi în capcană de o familie de români

Pe acelaşi subiect

Procurorii au transmis că cel puţin 26 de persoane ar fi locuit în casa respectivă. Procurorul Iam McLoughlin a declarat instanței că Vasile era capul familiei și conducea „afacerea” infracțională. El a spus: „Declarațiile martorilor se referă la el ca la marele șef și era cunoscut gustul acestuia de a da ordine altora din cadrul grupului.” „Din dovezi reiese că el a avut un rol determinant în recrutarea de persoane și a aranjat călătorii din România în Marea Britanie”

Potrivit procurorului, familia conducea o întreagă rețea de activități în construcții, cu o singură firmă care a generat profituri de 675.000 de lire sterline între 2016 și 2018.

McLoughlin a adăugat: „Puteți vedea că există o creștere uriașă a veniturilor, din momentul în care Procuratura Coroanei pretinde că ei s-au implicat în infracționalitate”, a spus McLoughlin.

După un proces care a durat mai bine de 16 săptămâni, familia de români a fost condamnată în vederea exploatării celor 26 de persoane pentru a obţine foloase necuvenite. Potrivit presei străine, cei acuzaţi sunt Vasile Drăgoi, în vârstă de 62 de ani, împreună cu fiii săi, Ion Drăgoi, 26 de ani, Marian Podianu, 44 de ani și Florinel Drăgoi, 34 de ani, precum și soția lui Ion, Alexandra Ciocodan.

„Acestea (n.r. români ameninţaţi) au fost victime, oameni care au fost exploatați pentru bani. I-am văzut, i-am auzit. Totul a fost planificat, a fost executat și ar fi continuat dacă nu ar fi fost întrerupt la timp”, a spus judecătorul Michael Hopmeier

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » O familie de români, acuzată că ar fi exploatat zeci de conaţionali, în Anglia. Oamenii erau ţinuţi ca sclavii, într-o mahala din estul Londrei