Antena Meniu Search
x

O femeie a născut în avion, la peste 9.000m altitudine, după ce a reușit să fugă din Afganistan

O femeie afgană, care a reușit să fie evacuată de pe aeroportul din Kabul, a născut la bordul avionului, la 9.000 de metri altitudine. Aeronava se îndrepta spre Birmingham, scrie BBC. 

de Redactia Observator

la 30.08.2021, 08:00

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Soman Noori, în vârstă de 26 de ani, se afla la bordul unui avion Turkish Airlines, cu destinația Birmingham, când a intrat în travaliu. Fără niciun medic la bord, membrii personalului au fost nevoiți să intervină. Potrivit companiei aeriene, atât mama cât și fetița nou-născută sunt bine. Soman călătorea alături de soțul său, Taj Moh Hammat, în vârstă de 30 de ani, și cu ceilalți doi copii ai lor. 

Nu este un incident singular. Săptămâna trecută, o altă refugiată afgană a născut în momentul în care avionul cu care fusese evacuată din Kabul a ajuns la o bază aeriană din Germania. 

Generalul forțelor aeriene Tod Wolters, care supraveghează Comandamentul European al SUA, a spus că a vorbit cu părinții fetiței care s-a născut în C-17, în zbor spre baza Ramstein, și a declarat că micuța a primit numele de Reach, pentru că indicativul de apel al avionului C-17 care i-a dus din Qatar spre baza Ramstein era ”Reach”.

"După cum vă puteți imagina, ca pilot de vânătoare al Forțelor Aeriene, visul meu este să văd cum copilul mic numit Reach crește și devine cetățean american și zboară apoi pentru Forța Aeriană a Statelor Unite", a adăugat el, potrivit foxnews.com.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » O femeie a născut în avion, la peste 9.000m altitudine, după ce a reușit să fugă din Afganistan