Antena Meniu Search
x

Galerie foto O fetiţă de 10 ani şi-a pus capăt zilelor, sătulă de batjocura colegilor de la şcoală, în SUA. Familia e devastată: "Şcoala ştia şi nu a făcut nimic"

O fetiţă de 10 ani a decis să îşi pună capăt zilelor, sătură de agresiunile colegilor de la şcoală. Familia nu poate accepta pierderea şi îşi jelesc copila care a pierit nedrept şi mult prea devreme.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 10.11.2021, 21:32

Isabella Faith Tichenor era batjocorită de mai mulţi copii la şcoală deoarece avea autism și dislexie, a mărturisit mama ei Brittany, în timp ce bunicul ei, Gregory, susţine că era răutăţile erau inclusiv pe motive rasiale. Familia a decis să vorbească deschis despre trauma suferită pentru a creşte gradul de conştientizare în rândul copiilor cu privire la hărțuire și abuz, atât psihic, cât şi fizic.

Mama a menţionat că abuzurile au fost raportate la școala din North Salt Lake, Utah, unde fetiţa învăţa, dar nu s-a făcut nimic pentru a-i fi protejată fiica.

„Așa cum ar face orice părinte, am raportat acest abuz profesorilor ei, administrației școlii și administrației districtului”, a spus ea într-o conferință de presă. „Nimic, nimic nu a fost făcut pentru a o proteja pe Izzy. Şcoala ştia şi nu a făcut nimic. Copiilor nu li s-a corectat comportamentul, așa că chinul acestui copil a continuat zi de zi”

Potrivit Mirror, femeia nu era însă conştientă de măsura în care copila ei era tulburată de aceste agresiuni. 

Pe acelaşi subiect

„Chiar nu ai fi știut că trece prin asta”, a spus ea. „Deci asta a fost partea cea mai grea. A interiorizat cu adevărat durerea prin care trecea.”

Bunica elevei, Paula Harris, a spus că familia ei va fi acum „vocea” ei pentru a aborda problema bullying-ului: „Vom fi vocea lui Izzy, vom răsuna cât de tare putem pentru a opri această agresiune. Fetița aceea avea o sclipire, fetița aceea avea speranțe și vise”

Şcoala a deschis o anchetă privind agresiunile la care a fost supusă fetiţa de 10 ani

Familiei Tichenor li s-au alăturat la conferința de presă reprezentanții PTA ai școlii elementare Foxboro care au dorit să fie abordată și problema bullying-ului.

„Toată lumea are un rol aici în acest eșec și toată lumea are un rol în găsirea unei soluții. Depinde de părinţi, depinde de elevi, de profesori, depinde de adminsitraţie. Depinde de noi toţi”, a declarat Breanna Larson, părinte implicat în campania de conştientizare a bullyingului.

"Fiica mea s-a dus la profesor și s-a dus la director și nu s-a făcut nimic. Asta se întâmplă de luni de zile și nu s-a făcut nimic. A fost atât verbal, cât și fizic", a declarat pentru The Sun şi bunicul fetiţei, Gregory Tichenor.

El a susținut că Isabella a fost abuzată inclusiv pe baza culorii pielii ei, colegii fiind foarte violenţi şi răi cu ea: "Credem că acest lucru a fost şi pe motive rasiale. Aşa sunt crescuţi, dar treaba asta trebuie să se schimbe”

Familia a spus că Isabella a fost găsită spânzurată. Districtul școlar local Davis investighează acuzațiile de intimidare.

„Noi, ca toată lumea, suntem devastați de moartea acestui copil. Inimile noastre sunt alături de familie. Foxboro Elementary a colaborat intens cu familia şi autorităţile și va continua să le ofere ajutor lor și celorlalți afectați de această tragedie. Luăm în serios toate incidentele și raportările de agresiune. În acest moment, incidentul despre care avem cunoștință a implicat un alt elev. Profesorul și administrația au răspuns rapid și adecvat. Ca și în cazul tuturor acuzațiilor de agresiune, ancheta noastră va continua", a declarat un purtător de cuvânt al unităţii de învăţământ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Mapamond » O fetiţă de 10 ani şi-a pus capăt zilelor, sătulă de batjocura colegilor de la şcoală, în SUA. Familia e devastată: "Şcoala ştia şi nu a făcut nimic"