Antena Meniu Search
x

Execuție oprită după ce prizonierul condamnat la moarte a fost depistat pozitiv la Covid-19. ”Să folosim bunul simț și umanitatea”

Un tribunal din Singapore a suspendat execuția unui bărbat de 33 de ani din Malaezia, condamnat la moarte pentru trafic de droguri, după ce acesta a fost confirmat pozitiv cu Covid-19 cu o zi înainte de a fi spânzurat.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 10.11.2021, 11:34

Nagaenthran Dharmalingam urma să fie executat prin spânzurare, după ce a fost arestat în 2009 pentru că a adus 42,7 grame de heroină în Singapore, deși o evaluare a unui expert medical arată că bărbatul de 33 de ani are un IQ de 69 - un nivel recunoscut ca indicând o dizabilitate intelectuală. În ciuda diagnosticului, guvernul din Singapore susține că bărbatul "a înțeles clar natura acțiunilor sale” și trebuie pedepsit.

Înalta Curte a respins luni o contestație constituțională de ultim moment din partea avocatului său, dar a acordat o suspendare a execuției, astfel încât decizia să poată fi atacată cu recurs, a postat avocatul M. Ravi pe Facebook, scrie CNN.

În timpul ședinței de apel de marți, instanța a dispus încă o suspendare a execuției după ce a anunțat că Dharmalingam a fost testat pozitiv pentru Covid-19. ”Cred că aici trebuie să folosim logica, bunul simț și umanitatea”, a spus judecătorul.

Nagaenthran Dharmalingam suferă de handicap mintal

Pe acelaşi subiect

Suspendarea executării va rămâne în vigoare până la audierea noului recurs.

Sora mai mare a lui Dharmalingam, Sarmila Dharmalingham, a declarat că familia „s-a luptat”, dar este „ușurată” să audă că execuția a fost suspendată.

„Dar sunt doar puțin fericită, pentru că știu că de fapt nu au oprit execuția, ci i-au dat doar o amânare”, a spus ea.

Dharmalingam a petrecut aproape un deceniu condamnat la moarte și în acest timp starea sa s-a deteriorat și mai mult, au spus avocații săi.

Avocat: E ca și cum ai executa un copil

„Nu are o idee foarte bună a ceea ce se întâmplă în jurul lui”, a spus N. Surendran, un avocat malaezian care reprezintă familia lui Dharmalingam și consilier al ONG-ului malaezian Lawyers for Liberty. "Este dezorientat. Nu are nicio idee reală despre ce se va întâmpla cu el."

Surendran a spus că executarea lui Dharmalingam „ar echivala cu executarea unui copil”.

Singapore are unele dintre cele mai stricte legi împotriva drogurilor din lume. Dharmalingam a fost condamnat pentru trafic de droguri și condamnat la moarte de Înalta Curte din Singapore în 2010. Primul său recurs a fost respins un an mai târziu. Un alt recurs după ce Singapore și-a modificat legea drogurilor a fost din nou respins în 2018.

„Curtea de Apel a confirmat decizia Înaltei Curți și a spus că este convinsă că Nagaenthran a înțeles clar natura actelor sale”, a declarat Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Execuție oprită după ce prizonierul condamnat la moarte a fost depistat pozitiv la Covid-19. ”Să folosim bunul simț și umanitatea”