O fetiţă de 13 ani care se identifică cu o vulpe şi-a convins sora de 9 ani că e girafă. Mama fetelor cere ajutor: "Sunt complet pierdută şi şocată"
O femeie a cerut sfaturi despre cum să gestioneze situaţia în privinţa fiicei sale vitrege de 13 ani, care se identifică acum ca fiind o vulpe.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Jill recunoaşte că nu a ştiut cum să reacţioneze atunci când a descoperit că fiica ei vitregă este un „therian” – o persoană care se identifică ca un animal non-uman – a povestit ea într-un podcast care dezbate probleme de sănătate mintală moderat de Dr. John Delony.
„Poartă o mască și o coadă și are un canal YouTube în care se postează sărind ca o vulpe, în pantaloni scurţi”, a povestit femeia îngrozită, adăugând că mama biologică a fetei pare să încurajeze comportamentul la ea acasă.
Dr. John a subliniat că în afara emisiunii sale, „în lumea reală”, el încearcă să arate compasiune și a adăugat că „am lucrat cu tineri toată cariera mea, cum ar fi adolescenții și tinerii adulți, așa că nimic nu mă surprinde. Dar faptul că există un nume pentru asta... simt că suntem în zona Twilight”, a recunoscut el.
Femeia clar exasperată a continuat: „De aceea am insistat să vorbesc. Pentru că sunt complet pierdută și sunt șocată și este o chestie întreagă și există un nume și există o terminologie și sunt lucruri care sunt ofensatoare pentru ei”.
Fiica de 9 ani, influenţată să se identifice ca o girafă
Într-o întorsătură și mai bizară, se pare că fiica vitregă a avut o influenţă şi asupra fiicei sale biologice în vârstă de 9 ani, care acum se identifică cu o girafă. Femeia a continuat să-l întrebe pe Dr. John dacă ar trebui să-și lase propria fiică „să continue să fie o girafă” – și, „mai important, ce reguli trebuie să am în casa mea despre internet, ecrane și rețelele sociale? Și pot să-i spun fiicei mele vitrege că nu are voie să folosească atât telefonul mobil? Și în general, ca imagine de ansamblu, ce fel de relație ar trebui să am cu fiica mea vitregă? Din moment ce nu sunt părintele ei biologic, dar o mare parte din influența ei este acum asupra casei mele și fiicei mele, care este absolut îndrăgostită de ea, o adoră și sunt sigură că un mare motiv pentru care fiica mea face asta este să fie acceptată şi îndrăgită de fata cea mare”
Dr. John a explicat că inclusiv propria sa fiică, în vârstă de 8 ani, obişnuia să se îmbrace şi să se prefacă că este o prinţesă, iar acest comportament era sănătos și normal.
„Dacă copilul tău vrea să se îmbrace ca o girafă și să alerge în curtea din spate, nu am o problemă inerentă cu asta, înțelegând că nu se va îmbrăca ca o girafă când ieșim la cină. Ea nu se va îmbrăca ca o girafă când vin prietenii”, a explicat el despre limitele din jurul preferințelor copilului. „Pentru că nu te „identifici ca” – limbajul acela este doar o nebunie. Este atât de ciudat că purtăm chiar și această conversație”.
În plus, el i-a îndemnat pe părinți să înceteze să închidă ochii la astfel de comportamente, ci din contră, să analizeze ceea ce fac copiii lor cu ochii larg deschişi pentru a observa dacă apar dereglări în comportament.
Reacţia tatălui când a aflat ce se întâmplă
Când Dr. John a întrebat-o pe Jill unde este poziţionat soțul ei în toate acestea, ea a răspuns: „Se pare că el este într-un loc în care simte că nu contează ce îi spune fiicei vitrege sau mamei ei - vor face ce vor ele să facă... la ele acasă”.
Ea a adăugat că tatăl i-a interzis categoric fiicei sale să îşi deschidă un cont de Youtube, însă mama biologică a acceptat, a susţinut-o şi au creat împreună unul. Acesta s-ar fi opus de asemenea şi dorinţei ca fiica sa să transmită Live-uri, de acasă, îmbrăcată în vulpe, mai ales că probabilitatea spectatorilor erau tot adulţi, nu copii, ceea ce reprezintă un pericol pentru minoră.
„Când dai unui copil un smartphone, nu îi dai acces la lume, ci îi dai lumii acces la el”, a declarat el. „Acesta este un canal video pentru bărbați adulți”, a speculat el despre prezența adolescentei pe YouTube. „Mi-a dat fiori pe șira spinării, că orice adult și-ar lăsa copilul să facă asta”.
Pe lângă faptul că siguranța ei este o problemă, dr. John a explicat în continuare că, pe fondul schimbărilor fizice rapide de la începutul adolescenței, copiii vor să știe şi să atragă atenţia părinţilor lor: „Mă vezi? Și chiar mă iubești? Copiii, în special adolescenții, sunt incredibil de vulnerabili în această perioadă a vieţii lor”, a subliniat el.
„Mi se rupe inima pentru ea - exact asta spune ea, că nu se simte văzută sau auzită de adulții din viața ei. Face terapie. Şi nu e un copil rău. Este foarte respectuoasă și îmi ajută copiii, ajută la curăţenie. Doar că se întâmplă altceva în cealaltă casă”, a continuat mama sa vitregă.
Dr. John a îndemnat-o pe Jill să se concentreze pe ceea ce poate controla ea ca părinte - și anume, prin stabilirea unor reguli stricte despre utilizarea telefonului și a conturilor de pe reţelele de socializare atunci când fiica vitregă este sub acoperișul ei.
„Ceea ce are nevoie de la voi - îmi place cuvântul pe care îl folosește dr. Becky Kennedy - are nevoie de rezistență. Are nevoie de părinți puternici care să stea acolo în furtună în timp ce bate furtuna, pentru că acea furtună are 13 ani”, a subliniat dr. John, potrivit Daily Mail. „Joci un joc de 10 ani cu ea. Vrei ca ea să se întoarcă la 26 de ani și să spună: Acei doi oameni nu s-au oprit niciodată să lupte pentru mine și chiar le-a păsat de mine”.
În ceea ce privește fetiţa de nouă ani, dr. John a insistat ca imaginația ei să nu fie „zdrobită” – atâta timp cât înţelege că nu este o girafă. Dar atunci când se așează și au o conversație despre această problemă, părinții ar trebui să-și asume întreaga responsabilitate și să-și ceară scuze pentru că nu au stabilit limite mai devreme.
„Părinţii trebuie să fie foarte clari în discuţii şi în impunerea unor limite. Vorbiţi deschis, spuneţi:Va fi greu, dar știi că te iubim și știm că avem o singură slujbă, aceea de a te menține în siguranță. Îmi pare rău. Este greu, este greu să fii un părinte vitreg care se simte neputincios. Este greu să fii cu un soț care spune: «Sunt epuizat». Și nu poți renunța. Și această lume ciudată în care copiii își rulează propriile emisiuni TV, în direct. Și acum suntem în lumea theriană... Nu am cuvinte pentru asta. E doar o nebunie. În același timp, avem o criză de inovație și imaginație în lumea noastră, așa că nu vreau să mă joc, să construiesc și să alerg și să fiu girafă. Dar trebuie să rămâi ancorat în lumea reală. Trebuie să rămâi ancorat de realitate. Nu putem arunca tot decorul, pentru că ai anarhie, ai haos”, a explicat el.
Fiica vitregă a lui Jill nu este singura adolescentă care s-a autoidentificat în mod deschis ca animal în ultimul timp.
Ce sunt therienii
Totuşi, psihologii atrag atenţia asupra fenomenului care s-a extins în SUA şi Canada şi ameninţă să fie tot mai răspândit. Therienii, căci despre ei este vorba, sunt persoanele care se cred animale şi se comportă ca atare.
“Fenomenul blănoşilor s-a extins în întreaga lume. Aici, un factor important a fost reţeaua de socializare. Aceşti copii au pur şi simplu o imagine de sine deteriorată”, transmite psihologul Ramona Pantea.
Fenomenul se extinde rapid în întreaga lume, mai ales prin intermediul reţelelor de socializare. În Japonia, un bărbat a plătit 12.000 de euro pentru un costum personalizat sub formă de câine.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰