Antena Meniu Search
x

"În faţa mea era un fel de creatură". Trend bizar printre tineri: Se cred și se comportă ca animalele. Psihologii atrag atenția asupra fenomenului

O situaţie cel puţin neobişnuită a avut loc zilele trecute într-un parc din Arad. Un câine a fost atacat de o adolescentă care se comporta ca o pisică. Costumată cu o coadă, mască şi mustăţi, aceasta a început să zgârie patrupedul, care lătra speriat. Tânăra ar face parte dintr-o grupare numită therieni. Aceştia se identifică cu anumite animale şi se comportă ca acestea. Psihologii atrag însă atenţia asupra fenomenului.   

de Redactia Observator

la 05.03.2024, 09:04

Vezi și

În imaginile surprinse se observă cum tânăra umblă în patru labe în parc. Aceasta este costumată astfel încât să semene cu o pisică şi se comportă ca atare. Proprietarul unui câine a trecut prin clipe de spaimă când tânăra i-a atacat animalul de companie.

Proprietar câine: Dintr-o dată s-a blocat. M-am speriat, m-am uitat în faţă şi în faţa mea era un fel de creatură, nu ştiu cum să o numesc. Mi-am dat seama că este o fată care se identifica drept pisică. Avea coadă, avea mustaţă, avea mască de pisică şi se comporta ca o pisică. 

Comportamentul şocant a continuat şi la plecarea acesteia din parc.

Proprietar câine: A început să îşi lingă labele, iar ulterior, când a plecat, s-a frecat de stâlp, cum se freacă de obicei pisicile.

Deşi nu înţeleg fenomenul, unii oameni nu sunt deranjaţi de comportamentul bizar.

Localnic: Ciudat, ce să ştiu să zic? Nu ştiu ce e, dar eu am două picioare, umblu în două picioare. Dacă e o modă şi ea se simte bine în patru labe, ce pot să îi fac?

Ce sunt therienii

Totuşi, psihologii atrag atenţia asupra fenomenului care s-a extins în SUA şi Canada şi ameninţă să fie tot mai răspândit. Therienii, căci despre ei este vorba, sunt persoanele care se cred animale şi se comportă ca atare.

Ramona Pantea, psiholog: Fenomenul blănoşilor s-a extins în întreaga lume. Aici, un factor important a fost reţeaua de socializare. Aceşti copii au pur şi simplu o imagine de sine deteriorată.

Fenomenul se extinde rapid în întreaga lume, mai ales prin intermediul reţelelor de socializare. În Japonia, un bărbat a plătit 12.000 de euro pentru un costum personalizat sub formă de câine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "În faţa mea era un fel de creatură". Trend bizar printre tineri: Se cred și se comportă ca animalele. Psihologii atrag atenția asupra fenomenului