Antena Meniu Search
x

Galerie foto O fetiţă de 5 ani a fost muşcată de faţă de un şarpe veninos, la o grădină zoologică din Rusia: „Am chemat o ambulanță"

Incident şocant la o grădină zoologică din Rusia. O fetiţă a fost muşcată de faţă de un şarpe veninos, sub privirile celorlalţi turişti.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 30.08.2021, 19:29

Un videoclip ajuns viral a surprins momentul în care Viktoria, o fetiţă de doar 5 ani, a fost atacată în Parcul Fluturilor din Rusia de ceea ce se crede că ar fi un şarpe din specia celor cu botul roşu. Printre momentele de divertisment pregătite pentru copii era inclusă şi apropierea micuţilor de reptile, fără ca cineva să se gândească la pericolul la care ar putea fi expuşi.

Filmarea arată cum fetiţei îi este aşezat pe umeri şarpele, urmând ca acesta să se încolăcească cu repeziciune în jurul gâtului ei. Într-o fracţiune de secundă reptila a muşcat-o pe Viktoria de faţă, lăsând-o complet terifiată, în timp ce personalul parcului zoo s-a grăbit să îndepărteze şarpele de aceasta.

Motivul pentru care ar fi muşcat-o şarpele

Specia nu este considerată periculoasă pentru oameni, dar fata a fost dusă la spital pentru tratament.

„Șerpii sunt foarte sensibili la miros. Dacă i-a fost foame, iar fata mirosea a pradă ca niște pui, acest lucru ar putea să fi provocat şarpele să o muşte”, a declarat expertul Ekaterina Uvarova, menţionând că cea mică ar fi mâncat pui înainte să vină la grădina zoologică şi s-a jucat cu păsările din interiorul rezervaţiei, lucru care ar fi stârnit reptila să o atace.

Mușcătura este simţită ca o înțepătură de seringă, iar veninul este unul slab, moderat, însă Ekaterina a cerut interzicerea a astfel de momente de apropiere între turişti şi reptile în cadrul grădinii zoologice.

„Un animal care este atins tot timpul, care nu are unde să se ascundă și să se odihnească și care este într-un stres constant, nu este niciodată bine”, a continuat aceasta.

Angajaţii grădinii zoo Parcul Fluturilor din Rusia susţin că şarpele nu a atacat pe nimeni înainte şi că incidentul este unul izolat.

„Am chemat o ambulanță și am dus copilul la spital pentru a fi examinată. Personalul grădinii zoologice a spus că șarpele nu atacă deloc oamenii. S-ar fi putut datora faptului că ea atinsese puii înainte și că a simţit-o”, a povestit Vladimir, tatăl fetei, potrivit The Sun.

Directorul grădinii zoologice nu a făcut nicio declaraţie publică pe baza celor întâmplate, până acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » O fetiţă de 5 ani a fost muşcată de faţă de un şarpe veninos, la o grădină zoologică din Rusia: „Am chemat o ambulanță"