Antena Meniu Search
x

O fetiţă de 5 ani, răpită de mama ei, a murit după ce femeia a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un iaz, în SUA. Încerca să fugă de poliţie

O fetiță de cinci ani din Florida a murit după ce mama ei a intrat cu vehiculul într-un iaz, în timpul unei urmăriri a poliţiei. Femeia îşi răpise propriul copil, înainte să îl conducă spre pieire.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 04.04.2022, 10:37

Fotografie reprezentativă: scafandri cutând într-un iaz
O fetiţă de 5 ani, răpită de mama ei, a murit după ce femeia a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un iaz - Profimedia

Pamela Tereza Cabrera, în vârstă de 32 de ani, a pornit într-o cursă ca în filme de 50 de kilometri prin North Jacksonville, joi seara, atingând viteza de 144 de km/h, înainte de a pierde controlul volanului şi de a intra într-un iaz.

Ofițerii au scos-o pe Pamela din apă, dar nu au reușit să o găsească la timp pe fiica acesteia, Vanity, relatează Daily Mail. O echipă de scafandri au scos în cele din urmă copilul de 5 ani la suprafaţă, însă nu avea semne compatibile cu viaţa. Mama a fost arestată sub acuzaţia de răpire, fugă şi încercarea de a eluda un ofiţer de aplicare a legii, omucidere şi alte acuzaţii de agresiune.

Femeia pierduse custodia fetiţei sale în 2020, în timp ce se lupta cu schizofrenia şi tulburarea bipolară. Urma să apară în instanţă vineri, dar nu s-a prezentat din cauza „comportamentului perturbator”. Oficialii spun că este în prezent la închisoarea din Jacksonville şi urmează să fie supusă unei evaluări psihiatrice, înaintea procesului din 21 aprilie.

Fetiţa a fost scoasă fără viaţă din apă

Pe acelaşi subiect

Urmărirea a început după un apel de urgenţă care anunţa că mama îşi răpise propria fetiţă. Când un ofiţer a încercat să se apropie de vehiculul acesteia la un semafor, femeia, înarmată cu un cuţit, a apăsat pedala de acceleraţie în încercarea de a scăpa de agenţii care erau pe urmele ei. A gonit de-a lungul autostrăzii Interstate 95 timp de aproximativ 50 de kilometri, până când a pierdut controlul volanului, a ieșit de pe carosabil și a intrat într-un iaz. Poliţiştii au ieşit imediat din maşini şi au sărit în apă, reuşind să o prindă pe Pamela, dar negăsind-o pe micuţa de 5 ani. În ciuda eforturilor, Vanity a fost scoată din apă fără viaţă. Cauza morţii nu a fost încă dezvăluită.

Familia Pamelei a mărturisit poliţiei că a avut loc o atercaţie la casa lor din Shore Rush Trail înainte de răpire. Verişoara ei, care devenise tutorele legal al copilei în ultimii doi ani, a declarat că mama acesteia suferă de mai multă vreme de probleme de sănătate mintală.

Pamela nu era o persoană rea. Are nevoie doar de ajutor și nu a primit ajutorul de care avea nevoie de la Guvern. Nu era o persoană rea”, a declarat verişoara, Solange Slaquer pentru presă. „Am încercat să căutăm ajutor de multe ori și am sunat la poliție de multe ori pentru a o ajuta, am dus-o la psiholog; Pamela avea nevoie de ajutor”.

Motivul pentru care mama pierduse custodia

Verişoara susține că, în ciuda eforturilor pe care le-a depus femeia încercând să-şi rezolve problemele, bătălia cu sănătatea era ca un rollercoaster cu multe suişuri şi coborâşuri. Stările ei se înrăutăţiseră recent, iar după ce a rămas însărcinată a încetat să-şi ia medicamentele.

Chiar dacă a fost internată într-un spital de psihiatrie şi lua tratament, toul s-a înrăutăţit ulterior când a rămas din nou însărcinată pentru că nu a mai luat medicamentele”, a spus ea.

Potrivit unei declarații pe propria răspundere, obținută de First Coast News, atunci când Pamela își lua medicamentele, era „normală și funcțională”, rudele susținând că se comporta complet normal şi „putea să gândească clar”. Cu toate acestea, atunci când nu urma tratamentul, deseori pierdea noțiunea timpului și nu putea să doarmă. A pierdut custodia fetiţei sale după ce verişoara a avut grijă de ea mai bine de o lună pentru că femeia nu era într-o stare bună. Pe atunci Vanity avea doar 4 ani.

DCFS îi ceruse Pamelei să urmeze câteva cursuri de comportament şi să treacă testele pentru a demonstra că este capabilă să aibă grijă de copilul ei. Nu este încă clar dacă aceasta s-ar înscis sau dacă a terminat vreodată un curs. Mama tinerei de 32 de ani şi bunica lui Vanity, Maria Ortiz, susţine că Pamela „îşi rătăcise drumul” fără copila ei. Femeia a încercat de mai multe ori să caute ajutor şi era în proces de obţinere a unei împuterniciri astfel încât să o poată ajuta să ia decizii atunci când „nu era în starea sufletească potrivită”.

Familia a cerut publicului să nu judece persoana până nu cunosc toate detaliile poveştii şi, potrivit lui Slaquer, „să se roage pentru familia noastră”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » O fetiţă de 5 ani, răpită de mama ei, a murit după ce femeia a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un iaz, în SUA. Încerca să fugă de poliţie