Antena Meniu Search
x

O îngrijitoare româncă din Germania este acuzată că a bătut, muşcat şi încercat să sugrume o bătrână de 91 de ani, aflată în grija ei. Femeia a murit la spital

O îngrijitoare româncă în vârstă de 54 de ani este acuzată că a bătut-o, muşcat-o şi a încercat să o sugrume pe o femeie în vârstă de 94 de ani de care ar fi trebuit să aibă grijă. Incidentul a avut loc în orașul german Schwabach, anul trecut, însă fapta a fost elucidată în urmă cu câteva săptămâni. 

de Redactia Observator

la 15.03.2022, 10:30

Românca a recunoscut faptele
Românca a recunoscut faptele - Shutterstock - foto ilustrativ

Sofia T., românca îngrijitoare, suferă se pare de tulburare psihică, potrivit anchetatorilor. Se spune că ea ar fi bătut, mușcat și sufocat o pacientă a unui centru de îngrijiri din Schwabach pe 13 aprilie 2021. Faptele ei au devenit cunoscute în urmă cu câteva săptămâni, potrivit Nord Bayern.

Deși aceasta este audiată încă de la începutul lunii februarie la Camera a 2-a Penală a Tribunalului Regional Nürnberg-Fürth, faptul că inculpata pare a suferi de o tulburare psihică patologică a fost observat abia acum, deoarece până de curând ea a tăcut în mare măsură.

Recent, Sofia a dezvăluit că pe 13 aprilie 2021 a avut senzația că trebuie să lupte pentru propria ei viață. În plus, ea a explicat că victima i-ar fi cerut ajutorul telepatic, că a fost conectată cu pacienta sa într-un mod neobișnuit, astfel încât a putut simți că Maria H. dorește să moară.

Asistenta locuise sub același acoperiș cu femeia în vârstă care i-a fost încredințată, ca parte a serviciului de îngrijire la domiciliu 24 din 24. Vecinul de alături a putut auzi cum bătrâna plângea, în jurul orei 7:00 dimineața. Sofia T. i-a spus psihiatrului că a apăsat pe pieptul pacientei sale și apoi a văzut sânge, dar nu știa să povestească exact ce s-a întâmplat.

Pe acelaşi subiect

Rudele îngrijitoarei ar putea fi udiate

În jurul prânzului, fiul bătrânei a venit în vizită și a fost șocat. Mama lui stătea întinsă și plângea pe patul ei, pe jumătate dezbrăcată. Era plină de sânge, pielea îi era sfâșiată pe o mână, pe gât, iar pe partea superioară a corpului se vedeau leziuni ale pielii pe suprafețe mari. În spital, medicii au ajutat-o cât au putut, dar bătrâna își pierduse speranţa de a mai trăi.

Astfel, la începutul lunii mai, bătrâna Maria a decedat, iar de atunci asistenta sa a fost internată în secția de psihiatrie. Sofia T. este licențiată în economie dar la Schwabach, femeia, cu cetățenie română și de origine maghiară, s-a confruntat zilnic cu boala, suferința și moartea.

Instanța intenționează să le audieze şi pe rudele Sofiei ca și martori, pentru a se convinge că femeia este într-adevăr bolnavă psihic. În următoarele câteva săptămâni ea va continua să fie ținută sub observație de medicii psihiatri. În cazul în care capacitatea ei de înțelegere ar fi atât de afectată încât nu s-ar putea controla, femeia nu ar mai fi considerată vinovată din punct de vedere penal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » O îngrijitoare româncă din Germania este acuzată că a bătut, muşcat şi încercat să sugrume o bătrână de 91 de ani, aflată în grija ei. Femeia a murit la spital