Antena Meniu Search
x

O mamă care n-a putut suporta divorţul după 20 de ani de căsnicie şi-a pus capăt zilelor, în UK: „Un fluture care a zburat prea aproape de soare”

Decizia de a pune punct după 20 de ani de căsătorie a fost picătura care a umplut paharul pentru o mamă a doi copii. Nu şi-a mai putut vedea viitorul fără omul pe care îl iubea şi fără serviciul care îi aducea un strop de fericire, motiv pentru care şi-a pus capăt zilelor.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 30.09.2021, 21:26

Femeie plângând
O mamă care n-a putut suporta divorţul după 20 de ani de căsnicie şi-a pus capăt zilelor, în UK - Shutterstock

Elizabeth McKenzie, în vârstă de 44 de ani, era „extrem de deprimată” din cauza problemelor sale din căsnicie. Din cauza pandemiei aflase inclusiv că nu mai poate lucra şi intrase în şomaj tehnic, un moment care a îngenunchiat-o complet.

Avea o carieră reuşită în managementul relaţiilor publice, gestionând evenimente importante precum Gala Operei Regale din 2005, la care a participat prințul Charles, dar din cauza pandemiei a rămas fără loc de muncă. În ultimii 20 de ani lucrase la Opera din Buxton, precum și la Universitatea din Derby.

Divorţul, o durere mult prea mare pentru femeie

Plecase să stea cu mătușa ei, Eileen Cartledge, pe 21 mai anul acesta, deoarece partenerul ei Alex, cu care fusese de 20 de ani, îşi dorea să divorţeze. Două săptămâni mai târziu a fost găsită fără viaţă.

Pe acelaşi subiect

„Era clar că se străduia să se împace cu sfârșitul iminent al căsătoriei sale”, a declarat psihoterapeutul Rufus Harrington, la care fusese cu o săptămână înainte. El a mărturisit că era „puternic deprimată” şi îngrijorată de faptul că a rămas pe drumuri şi că avea probleme în relaţie.

De asemenea, Cartledge, mătuşa ei, a declarat autorităţilor că Elizabeth îndurase un an extrem de dificil: „Ultimul an a fost teribil pentru ea. Pandemia a însemnat destrămarea căsătoriei ei, erau pe cale să divorţeze. În dimineaţa în care s-a sinucis, cu puţin timp înainte mi-a spus că nu se simte prea bine. S-a ghemuit pe canapea şi când m-am întors în cameră ea deja nu mai era”.

Mătuşa a sunat la poliţie trei ore mai târziu pentru a raporta dispariţia. Trupul neînsufleţit a fost găsit la Marcham, în Abingdon, pe 4 iunie. Avea alături o scrisoare de adio în care îşi cerea scuze tatălui ei Phillip Holland, mamei vitrege Patricia și soțul ei Alex pentru decizia de a-şi pune capăt zilelor. Potrivit Mirror, Elizabeth s-a sinucis cu doar 10 zile înainte de aniversarea morții mamei sale, care a murit când avea doar 16 ani.

„Elizabeth era un fluture, un spirit liber, avea cel mai bun suflet din lume, dar a zburat prea aproape de soare”, a spus tatăl ei.

Elizabeth îl cunoscuse pe Alex în 2001, iar în 2008 luaseră decizia de a se căsători. Aveau împreună doi copii şi nimic nu prevestea un dezastru. Căsnicia lor a început însă să se deterioreze, iar bărbatul a hotărât că cel mai bine ar fi să meargă pe drumuri separate.

„Căsătoria noastră a început să se deterioreze și am început procedurile de divorț. Sănătatea ei mintală devenise o problemă de ceva vreme, iar o mare parte a problemei era faptul că nu încerca să caute ajutor atunci când avea nevoie”, a recunoscut Alex.

„Realizările ei au fost numeroase, dar cele mai importante au inclus managementul evenimentului pentru prestigioasa Gala Operei Regale din 2005, la care au participat prințul Charles și viitoarea ducesă de Cornwall. Liz avea legături uimitoare cu comunitatea și a jucat un rol important în dezvoltarea Cavendish Business Club ca o modalitate prin care companiile să susțină Opera”, a adăugat Emma Oakes, de la Buxton Opera House, într-un omagiu adus tinerei mame.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » O mamă care n-a putut suporta divorţul după 20 de ani de căsnicie şi-a pus capăt zilelor, în UK: „Un fluture care a zburat prea aproape de soare”