Antena Meniu Search
x

Galerie foto O mamă şi fiica ei de doi ani, ucise şi ascunse sub bucătăria casei. Criminalul a violat apoi o altă fetiţă de şapte ani, în Scoţia

Un criminal cu sânge rece a omorât fără milă o mamă şi pe fetiţa ei de doar doi anişori, apoi le-a ascuns trupurile sub podeaua din bucătăria casei. Ulterior a mai violat încă o copilă de şapte ani.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 29.09.2021, 19:17

Andrew Innes, în vârstă de 51 de ani, a apărut în instanţă acuzat de moartea lui Bebbylyn Burke, în vârstă de 25 de ani şi a micuţei Jellica Burke, precum şi pentru violarea altei fete de 7 ani. Incidentele şocante au avut loc într-o casă din Dundee, Scoţia.

Detalii cumplite din anchetă au fost făcute publice

Crimele ar fi avut loc între 20 februarie şi 5 martie anul acesta. Innes ar fi înjunghiat-o pe Bennylyn cu un cuţit, apoi ar fi lovit-o în mod repetat în cap cu un ciocan şi cu mânerul lamei. A asfixiat-o apoi pe Jellica, de doar doi ani, până când copila şi-a dat ultima suflare, însă nu au fost făcute publice detaliile modului în care a acţionat asupra fetei.

De asemenea, a fost acuzat în timpul procesului desfăşurat printr-o platformă video la Înalta Curte din Glasgow pentru ascunderea trupurilor neînsufleţite ale celor două sub podeaua din bucătăria casei, încercând să-şi ascundă urmele. Procuratura susține că a îndesat cadavrul lui Bennylyn într-un sac cu moloz, a pus peste o pătură și o prelată și apoi a ascuns cadavrul în beton sub podeaua bucătăriei, de pe proprietatea familiei din Troon Avenue. Tot acolo a ascuns şi cadavrul Jellicăi.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, Innes ar fi spus polițiștilor care investigau locul unde era Bennylyn că acesta le-ar fi dus cu maşina pe ea, pe Jellica și pe un alt copil de 7 ani la Old Inns Cafe din Cumbernauld, Lanarkshire, pe 28 februarie. Le-ar fi lăsat acolo cu „un bărbat necunoscut” şi că nu a mai avut niciun contact cu ele ulterior.

Pe lângă cele două crime, bărbatul de 51 de ani este acuzat şi de agresarea şi violarea unui alt copil, în vârstă de 7 ani. Procurorul a declarat că „ar fi reţinut-o împotriva voinţei sale”, la aceeaşi casă din Dundee, între aceleaşi date ale presupuselor omoruri. Innes nu are niciun avocat care să acționeze pentru el în instanță, dar natura acuzațiilor îl obligă să obţină o reprezentare legată pentru orice proces posibil.

„Înţeleg că el (Innes) a depus o cerere de asistenţă juridică şi a fost respinsă. Ar fi avut un avocat din Edinburgh, Stephen Knowels, însă pentru o perioad limitată de timp. Am discutat astăzi cu avocatul şi cunoaşte cazul, însă înţeleg că Innes nu intenţionează să aibă parte de o reprezentare legală pentru audieri ulterioare. Curtea propune astfel ca domnul Knowels să fie numit în instanţă”, a declarat procurorul Alex Prentice, potrivit The Sun.

Judecătorul a continuat: "Având în vedere natura cazului, veţi primi un avocat din oficiu. Nu aveți nicio problemă în acest sens?"

Innes a răspuns: „Este corect”.

Cazul a fost amânat până la o nouă audiere care va avea loc în decembrie.

Tânăra mamă era originară din Filipine şi se stabilise în Bristol în urmă cu doi ani, pentru a fi alături şi de alte rude din Regatul Unit.

„Vestea asta ne-a frânt inimile. Toţi plângem constant. Este atât de trist. Jellica era atât de fericită, era o fată dulce. Bennylyn era o mamă extraordinară, iar fiica ei era viaţa ei. Era o fată plină de viaţă, mereu râdeam împreună. Era foarte drăguţă şi zâmbitoare, un om foarte bun. Suntem devastaţi, dincolo de cuvinte. Bennylyn se distra mereu cu Jellica și ne întâlneam pentru pizza și picnicuri. Ultima dată când ne-am văzut a fost la Bath, înainte ca restricţiile de Covid să apară, în decembrie. Părea atât de fericită. Este atât de sfâșietor să mă gândesc la asta acum”, a mărturisit un prieten de-al mamei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » O mamă şi fiica ei de doi ani, ucise şi ascunse sub bucătăria casei. Criminalul a violat apoi o altă fetiţă de şapte ani, în Scoţia