Antena Meniu Search
x

Foto O tânără care lucrează într-unul dintre cele mai grele domenii câştigă 100.000 de lire pe an. Călătoreşte în toată lumea

O tânără inginer a povestit cum lucrează pe unele dintre cele mai luxoase platforme petroliere din lume și este plătită cu o avere.

de Redactia Observator

la 19.02.2024, 09:54

Shams Albayati, de 27 de ani, lucrează platforme petroliere cu șezlonguri, scaune de masaj, piscine interioare și chiar simulatoare de curse. Shams lucrează ca inginer pe platforme petroliere de pe tot globul și treaba ei este să repare și să întrețină „echipamente uriașe”. Deși recunoaște că jobul „nu este ușor”, pentru că trebuie să petreci săptămâni departe de casă, ea spune că merită efortul. Nu numai că are parte de o aventură, dar și de tratament de cinci stele. Fata câştigă și o avere, salariul mediu pentru un inginer fiind de peste 100.000 de lire sterline, relatează The Sun.

Beneficiile muncii pe platforma petrolieră

„Câmpul petrolier este un loc grozav pentru a învăța totul, așa cum ai întâlni o mulțime de oameni din întreaga lume. Veți învăța atât de multe într-o perioadă mică de timp, veți fi expuşi la o mulțime de lucruri, vă recomand cu siguranță”, a mărturisit tânăra.

Meseria lui Shams a făcut-o și o călătoare experimentată și a dus-o în multe locuri din lume. „Am fost în Mexic, am fost în Norvegia, am fost în Malta, am fost în Kuweit. Am fost în Liban, am fost în Emiratele Arabe Unite”, a spus ea.

Pe acelaşi subiect

Deși majoritatea platformelor au spații de locuit confortabile, o platformă din Norvegia a eclipsat restul pentru Shams cu mâncare incredibilă și divertismentul grozav. „Au avut de toate, toate tipurile de gustări și opțiuni super sănătoase. Aveau un bar de salate, aveau de toate și în fiecare zi găteau ceva nou. Luam somon într-o zi și apoi friptură”, a spus ea.

Condiţii de lux

Exista o piscină interioară, o sală de sport și o sală de greutăți pentru ca lucrătorii să se mențină în formă în timpul petrecut pe mare. Nava se lăuda și cu o sală de jocuri cu un simulator de mașini de curse și o sală de muzică. Au fost, de asemenea, disponibile scaune de masaj pentru ca personalul să se relaxeze în timpul liber. Exista chiar și un șezlong pentru ca echipajul să se poată bronza.

Deși toată lumea de la bord locuiește în imediata apropiere, intimitatea nu a fost o problemă, deoarece personalul avea propria lor cameră și baie privată. Shams a spus că se luptă să fie departe de casă, mai ales în perioada sărbătorilor, dar echipa de la bord încearcă să-și mențină moralul reciproc.

După ce a absolvit o diplomă în inginerie petrolieră, Shams s-a îndreptat direct spre platforme și a rămas în domeniu de atunci. Ea a spus că unii oameni sunt „șocați și surprinși” de prezența ei ca femeie în industrie. „Sunt oarecum forțați să accepte această realitate că nu mai este o industrie dominată de bărbați, ci și pentru femei", a adăugat ea.

Deși activitatea ei este una pe care mulți ar considera periculoasă, Shams a insistat că este foarte sigută, deoarece vremea este monitorizată în mod constant și platforma se va îndepărta de obicei înainte de a lovi o furtună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » O tânără care lucrează într-unul dintre cele mai grele domenii câştigă 100.000 de lire pe an. Călătoreşte în toată lumea