Antena Meniu Search
x

Foto Mama băiatului de 7 ani, lovit şi omorât de un taxi, după ce l-a lăsat singur acasă ca să-şi viziteze iubitul, condamnată la aproape 5 ani închisoare, în Anglia

O mamă al cărei fiu de șapte ani a fost ucis, după ce l-a lăsat „acasă singură”, astfel încât să-și poată vizita iubitul, a fost condamnată la patru ani și jumătate de închisoare.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 18.08.2021, 22:31

Wendy Hall
Mama băiatului de 7 ani, lovit şi omorât de un taxi, după ce l-a lăsat singur acasă ca să-şi viziteze iubitul, condamnată la aproape 5 ani închisoare - Profimedia

Wendy Hall, în vârstă de 33 de ani, și-a abandonat fiul, Malakye, într-o casă sumbră, întunecată din Bradford, West Yorkshire, fără gaz sau electricitate. Fără să se gândească de două ori, femeia a plecat ca să-şi viziteze iubitul.

Deşi avea uşa încuiată, copilul, considerat popular la şcoala unde învăţa, a găsit o modalitate de a ieşi afară pentru a rătăci pe un drum aglomerat din centrul oraşului, în căutarea prietenilor săi. Într-un moment de neatenţie, băiatul a fost lovit mortal de un taximetrist, în august, anul trecut.

Malakye fusese lăsat singur acasă cu permisiunea de a păstra telefonul mobil al mamei sale pentru a se putea juca. În jurul orei 22, copilul era lovit şi ucis pe o stradă din Manchester. În timpul procesului, juraţii au aflat că acesta ieşise din casă la scurt timp după mama sa, în ceea ce avea să fie ultima noapte a sa în viaţă, în data de 11 august 2020.

Poliţiştii ajunşi la locul accidentului au găsit telefonul mamei, cu ajutorul căruia au putut afla adresa familiei. S-au deplasat la adresă, însă detectivii nu au găsit decât o casă goală, fără curent, cu uşa larg deschisă. Puţin timp mai târziu au dat de urmele lui Wendy Hall la casa iubitului ei şi a fost dusă la Bradford Royal Infirmary pentru a identifica corpul fiului ei.

Pe acelaşi subiect

Procuroarea Abigail Langford a declarat că a doua zi când mama a fost interogată a recunoscut că l-a lăsat pe Malakye acasă din proprie iniţiativă, asumându-şi decizia extrem de greşită.

„Le-a spus ofiţerilor că a lăsat uşa încuiată special, astfel încât băiatul să nu poată ieşi”, a declarat procurorul de caz.

Băiatul ar fi trebuit iniţial să meargă alături de mamă la casa iubitului ei

Potrivit Daily Mail, femeia se mutase de la adresa din Lindley Road pentru a locui cu sora ei, dar se întorsese pentru scurt timp cu scopul de a ridica unele bunuri şi intenţiona să-l ia pe fiul ei la adresa iubitului, însă băiatul se răzgândise în privinţa mersului şi decisese să rămână acasă.

„A spus că nu credea că Malakye ar putea umbla la şurubul cu care era încuiată uşa din spate. Curtea declară că aceasta a fost o ignorare deliberată pentru bunăstarea lui Malakye. O decizie deliberată de a-l lăsa într-o casă care nu avea electricitate sau gaz” a adăugat Abigail Langford.

Mama a pledată vinovată asupra acuzaţiei de neglijenţă şi a primit sentinţa de trei ani de închisoare. De asemenea, a primit încă 18 luni de închisoare pentru alte motive de importanţă minoră.

Avocata apărării, Saf Salam, a declarat că femeia părăsise prorpietatea din Lindley cu două sau trei săptămâni înainte de moartea fiului ei. Nu avea condamnări anterioare, dar fusese diagnosticată cu o tulburare bipolară şi suferea de depresie și anxietate încă din adolescență. A menţionat de asemenea că vina acesteia ar putea fi redusă din cauza tulburărilor sale mentale.

„Poliția a găsit telefonul tău mobil în hainele lui Malakye și trebuia să spui că i l-ai dat, astfel încât să se poată juca pe el în timp ce era singur în acea casă care nu avea curent electric sau gaz. Nu am niciun motiv să mă îndoiesc că ai încuiat ușa pentru a-l opri să iasă, dar, după cum știm, a făcut-o. Iar consecinţele sunt tragice. Acesta este un prejudiciu de categoria unu în opinia mea. Actul deliberat de a-l lăsa pe Malakye singur și vulnerabil a dus la moartea sa”, a spus Tahir Khan QC, ofiţer.

După moartea sa, Malakye a fost descris ca un copil „fericit și amuzant” cu un „zâmbet strălucitor”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Mama băiatului de 7 ani, lovit şi omorât de un taxi, după ce l-a lăsat singur acasă ca să-şi viziteze iubitul, condamnată la aproape 5 ani închisoare, în Anglia