Antena Meniu Search
x

O viitoare mămică din UK, bolnavă de Covid, a murit după ce a fost transferată într-o secție greșită a spitalului: „A fost cea mai bună soție și mamă"

O mamă însărcinată cu al treilea copil a murit la doar două zile după ce a fost testată pozitiv de Covid și a fost transferată într-o secție nepotrivită, pentru a-și trata boala.

de Redactia Observator

la 28.07.2022, 15:21

Sumera Haq, în vârstă de 37 de ani, era însărcinată în 8 luni cu cel de al treilea copil, când s-a îmbolnăvit de Covid și a început să aibă dureri severe de stomac și dificultăți de respirație. Femeia a fost transportată de urgență la Spitalul Whipps Cross din Leytonstone, estul Londrei, și inițial a fost tratată într-o secţie a maternităţii pentru viitoarele mămici. 

Două zile mai târziu, femeia care era profesoară la o școală primară, a fost transferată într-o secție medicală, pe 9 august, anul trecut, după ce funcția sa respiratorie s-a înrăutățit. La scurt timp, starea ei de sănătate s-a deteriorat, suferind un stop cardiac trei zile mai târziu, relatează Mirror.

Analizele medicale au arătat că Sumera suferea de o leziune renală acută, iar pe 11 august nivelul ei de hemoglobină, o proteină care transportă oxigenul în corp, a fost considerată ca fiind îngrijorător de scăzută. La primele ore ale dimineții următoare, starea ei s-a înrăutățit. Ayra Butt s-a născut prin cezariană, dar nu prezenta semne vitale și în ciuda faptului că medicii au încercat să o resusciteze, bebelușul a fost declarat mort la doar 15 minute după ce s-a născut.

Diagnosticul femeii a venit prea târziu pentru a fi salvată 

Pe acelaşi subiect

Sumera a intrat într-o operație de urgență, unde medicii au găsit un hematom în abdomen, însă nu au putut indentifica sursa sângerării. Aceasta a fost transferată ulterior la Terapie Intensivă dar starea ei a continuat să se deterioreze și a murit pe 14 august.

O anchetă efectuată la Tribunalul Coronerului din East London, care s-a încheiat pe 14 iulie, în acest an, a constatat că Sumera Haq a fost tratată necorespunzător într-o secție medicală greșită și a murit ca urmare a lipsei de competență a medicilor. A existat și o lipsă de organizare și monitorizare adecvată, fapt care s-a văzut în starea de sănătate a femeii, care s-a deteriorat treptat, înainte de a face stop cardiac. Ancheta a stabilit că femeia a murit în urma insuficienței multiple de organe, sângerări abdominale, infecție cu Covid-19 și pneumonie.

Soțul acesteia, Kasim Butt, a descris ultimul an ca fiind „un coșmar viu”, după ce a suferit pierderea dureroasă a soției și a fetiței.

„Este aproapte imposibil să găsim cuvinele care să descrie rănile și durerea pe care o simte familia noastră. Ultimul an a fost un coșmar viu, pe care nu l-aș dori nimănui. Sumera a fost o soție minunată și cea mai bună mamă pe care orice copil și-ar dori-o vreodată. Ea a făcut tot posibilul pentru a-i ajuta pe ceilalți și moartea ei la o vârstă la care avea cei mai frumoși ani înaintea este foarte greu  acceptată de noi. Când am văzut-o pe Ayra, era frumoasă. Am ținut-o în brațe și am plâns. Voi prețui timpul scurt, dar prețions, pe care l-am avut cu ea”, a declarat Kasim Butt.

Soțul femeii acuză medicii de neglijență și iresponsabilitate

Kasim Butt a angajat avocați pentru a dovedi neglijența cu care a fost tratată Sumera de către medici, pentru a obține răspunsuri dar și pentru a-și susține familia, pe ceilalți copii ai săi în vârstă de 8 și 5 ani, printr-o anchetă cu privire la moartea soției sale.

„De aproape un an ne-am pus atâtea întrebări despre ceea ce s-a întâmplat cu adevărat. Deși ancheta și dovezile au fost incredibil de traumatizante, a fost ceea ce trebuia să fac pentru onoarea Sumerei”, a adăugat acesta.

Taylor Hackett, avocat expert în neglijență medicală la Irwin Mitchell, care îl reprezintă pe Butt, a declarat: „Acesta este un caz cu adevărat tragic în care Kasim și restul familiei rămân traumatizați de pierderea lor. De înțeles, Kasim a avut o serie de preocupări și întrebări cu privire la evenimentele care s-au desfășurat înainte de moartea soției sale. Deși nimic nu poate compensa ceea ce s-a întâmplat, suntem încântați că cel puțin am reușit să sprijinim familia în căutarea unor răspunsuri”.

Un purtător de cuvânt al Spitalului Whipps Cross a declarat: „Oferim sincere condoleanțe familiei Sumerei Haq, standardul de îngrijire pe care ar fi trebuit să-l primească nu a fost îndeplinit cu această ocazie. Spitalul Whipps Cross a făcut îmbunătățiri semnificative de atunci, pentru a se asigura că acest lucru nu se va întâmpla din nou”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » O viitoare mămică din UK, bolnavă de Covid, a murit după ce a fost transferată într-o secție greșită a spitalului: „A fost cea mai bună soție și mamă"