Antena Meniu Search
x

Pățania unei familii din UK care a închiriat o vilă luxoasă în Spania, pentru vacanță. Ce au aflat când ajuns acolo: "Ne-a consumat o mulțime de bani"

Au crezut că urmează să aibă cea mai frumoasă vacanță în familie, însă totul s-a transformat într-un coșmar. O familie care pleacă în prima vacanță în 11 ani a închiriat o vilă în Spania, acolo unde trebuiau să petreacă câteva zile de poveste. Când au ajuns însă la destinație au remarcat cu stupefacție că proprietata nici măcar nu exista.

de Redactia Observator

la 26.08.2023, 11:47

Pățania unei familii din UK care a închiriat o vilă cu 1.800 de euro în Spania, pentru vacanță. Ce au aflat când ajuns acolo
Pățania unei familii din UK care a închiriat o vilă cu 1.800 de euro în Spania, pentru vacanță. Ce au aflat când ajuns acolo - Profimedia

Neil Bray, în vârstă de 42 de ani, căuta să închirieze o vilă în Alicante, Spania, pentru familia sa de șase persoane, pe o perioadă de două săptămâni, în vacanța de vară din iulie 2023. A găsit o vilă cu patru dormitoare, cu piscină, saună, jacuzzi și mult spațiu în aer liber, pentru doar 1.800 de euro, pe un grup de închirieri de vacanță din Spania. Neil, tatăl celor patru copii, a contactat agentul care dădea spre închiriere proprietatea și a vorbit cu el la telefon pentru a discuta datele și disponibilitatea. După ce a fost mulțumit de răspuns, Neil a transferat peste 180 de euro către agent drept garanție și i s-a spus că vor plăti restul la sosire, potrivit Mirror.

Apoi au cheltuit apoi 1.800 de lire sterline pe bilete de avion de la Gatwick la Alicante. Neil, soția lui Hannah, în vârstă de 38 de ani și cei patru copii ai lor, Nikolas, 17 ani, Felicity, 15 ani, Leyton, nouă ani și Bella, opt ani, au plecat în vacanța de vară pe 24 iulie.

Au cheltuit o mică avere, după ce au fost victimele unei escrocherii

La sosire, lui Neil i s-a spus că familia lui va fi preluată de la aeroport și condusă la vilă, dar nimeni nu era acolo când au ajuns. După ce a sunat, a trimis e-mail și a trimis mesaje presupusului proprietar al vilei fără succes, Neil și-a dat seama că fusese înșelat și a început să caute o cazare alternativă. Familia a trebuit să cheltuiască 2.800 de euro pentru o vilă nouă, cu încă 325 de euro cheltuiți pentru o mașină de închiriat. 

Pe acelaşi subiect

„Vila arăta uimitor. Avea piscină, saună, jacuzzi și era mare. A fost o proprietate minunată cu patru dormitoare, cu mult spațiu. Am vorbit cu tipul cu aproximativ o săptămână înainte și îi spuneam cât de mult așteptăm să mergem în vacanță. Îmi sugera locuri unde să mănânc și să bem și mi-a spus cât de frumoasă era vremea acolo. Când am aterizat în Alicante, ni s-a spus că vom fi preluați la sosire. Dar am ajuns și nimeni nu era acolo să ne ia. În acel moment, eram într-o panică absolută", a declarant bărbatul.

În martie 2023, Neil rezerva o vacanță pentru familia sa. Neil a dat peste un anunț pentru o vilă din Alicante pe o pagină de Facebook pentru vile de vacanțe.

„Am rezervat vila pentru 11 nopți și apoi sora mea a rezervat încă două săptămâni din 4 august. Am avut un telefon cu el, deoarece m-a sunat să mă întrebe dacă suntem interesați. I-am trimis peste 180 de euro și, de îndată ce am asigurat vila, am rezervat zborurile care au costat 1.800 de lire sterline pentru noi șase. Am sosit la aeroport ne așteptăm să fim întâmpinați, apoi când am încercat să-l contactez prin toate metodele diferite - Facebook, WhatsApp, e-mail, apel și mesajel - totul era mort. Am aflat foarte repede că vila era de vânzare și că această persoană a luat pozele de pe o pagină de vânzare. Am petrecut primele șase ore blocați în aeroport, în timp ce am găsit  o vilă care ne costa 2.800 de euro, un taxi costa 125 de euro și închirierea de mașini costa 325 de euro. Pentru noi, nu a fost că ne-a înșelat pentru mulți bani, garanția a fost de 180 de euro. A fost stresul și îngrijorarea de a cheltui 1.500 de euro în plus pentru a putea rămâne undeva. Asta ne-a consumat o mulțime de bani și a trebuit să apelăm la o vacanță destul de discretă. Mă simt atât de prost, mă simt atât de ridicol”, a continuat bărbatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » Pățania unei familii din UK care a închiriat o vilă luxoasă în Spania, pentru vacanță. Ce au aflat când ajuns acolo: "Ne-a consumat o mulțime de bani"