Antena Meniu Search
x

"Pedeapsă" uluitoare: adolescent băut, care a ucis 2 tineri cu un Porsche, pus să scrie un eseu despre siguranța rutieră

Furia crește în India, după ce un adolescent care ar fi ucis două persoane în timp ce conducea în stare de ebrietate a fost obligat să scrie un eseu drept pedeapsă, transmite CNN. Oameni politici, dar și simpli cetățeni, au acuzat justiția de indulgență și s-au întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă făptașul nu era un "băiat de bani gata".

de Redactia Observator

la 22.05.2024 , 12:37

trafic India
"Pedeapsă" uluitoare: adolescent băut, care a ucis 2 tineri cu un Porsche, pus să scrie un eseu despre siguranța rutieră - Shutterstock (arhivă)

Adolescentul de 17 ani conducea cu viteză un autoturism marca Porsche în orașul Pune, duminică, atunci când s-a izbit violent de o motocicletă, ucigând două persoane, potrivit viceprim-ministrului statului Maharashtra, Devendra Fadnavis.

Minorul a fost reținut și mai târziu prezentat Consiliului de Justiție pentru Minori, unde a fost eliberat pe cauțiune și i s-au dat 15 zile de muncă în folosul comunității. De asemenea, i s-a cerut să scrie un eseu despre siguranța rutieră, a spus Fadnavis.

"Indignarea a crescut după acest incident. Potrivit poliției, băiatul are 17 ani și 8 luni. Acesta este o crimă odioasă", le-a declarat el reporterilor marți, făcând referire la modificările din 2015 ale legilor pentru minori din India, care permit ca adolescenții peste 16 ani să fie judecați ca adulți dacă comit o crimă "odioasă". "Acesta a fost un ordin surprinzător", a spus Devendra Fadnavis.

Articolul continuă după reclamă

CNN a încercat să-l contacteze pe avocatul presupusului șofer, Prashant Patil, pentru comentarii.

Pe acelaşi subiect

Fadnavis a adăugat că poliția din Pune îl investighează pe minor pentru omor din culpă, care nu echivalează cu omorul simplu. De asemenea, au cerut Curții pentru Minori să revizuiască ordinul de eliberare pe cauțiune, a spus el.

Tatăl adolescentului a fost arestat, după ce i-a dat fiului un Porsche pe mână deși nu avea dreptul să conducă

Tatăl minorului a fost arestat pentru că i-ar fi permis fiului său să conducă, deși era sub vârsta legală, conform comisarului de poliție din Pune, Amitesh Kumar. Vârsta legală pentru a conduce în India este de 18 ani. Trei persoane care i-au servit băuturi alcoolice minorului au fost, de asemenea, arestate, a adăugat Kumar.

"Am avut cea mai strictă abordare posibilă și vom face tot ce ne stă în putere pentru a ne asigura că cele două vieți pierdute vor primi dreptate, iar vinovatul va fi pedepsit corespunzător", a spus el.

Incidentul a dominat primele pagini ale ziarelor din India și a stârnit un val de furie, mulți exprimându-și indignarea pe rețelele sociale după decizia de eliberare pe cauțiune.

Suresh Koshta, al cărui fiică de 24 de ani a fost ucisă în accident, le-a cerut autorităților să ia măsuri mai dure împotriva presupusului șofer. "A fost greșit (n.r. să i se permită minorului să conducă). Trebuie să știi cum să conduci mai întâi", a declarat bărbatul.

Rahul Gandhi, liderul principalei opoziții din India, Congresul Național Indian, a pus sub semnul întrebării dacă un șofer de autobuz sau de taxi ar primi aceeași pedeapsă.

"Dacă un tânăr de 16-17 ani dintr-o familie bogată, care conduce un Porsche sub influența alcoolului, este prins, i se cere să scrie un eseu. De ce nu li se dau eseuri șoferilor de camioane sau de autobuze?", a scris Gandhi pe X.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Mapamond » "Pedeapsă" uluitoare: adolescent băut, care a ucis 2 tineri cu un Porsche, pus să scrie un eseu despre siguranța rutieră