Antena Meniu Search
x

Pescar mort, găsit devorat de un crocodil, după ce piraţii l-au "aruncat peste bord" în timpul unei deturnări, în Brazilia

Cadavrul unui pescar a fost găsit în burta unui crocodil, după ce piraţii "l-au aruncat peste bord", încercând să scape de urme în timpul unei deturnări.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 22.10.2021, 11:27

Caiman negru
Pescar mort, găsit devorat de un crocodil, după ce piraţii l-au "aruncat peste bord" în timpul unei deturnări - Shutterstock

Trupul neînsufleţit unui pescar, aruncat peste bordul unei nave în timpul unui atac al piraţilor, a fost găsit devorat de un crocodil de 3 metri. 

Elias Araujo a fost dat dispărut, după ce autorităţile au aflat ar fi fost atacat de peste șapte pirați. În ciuda şanselor slabe de a mai fi găsit în viaţă, a fost lansată o amplă operaţiune de căutare în Amazon. 

Nu este încă clar dacă atacatorii l-au ucis pe Elias şi apoi l-au aruncat în apă, ori dacă acesta era viu atunci când a fost omorât de reptilă. Pescarul, dat dispărut din 16 octombrie, a fost găsit de localnici în burta unui caiman negru, pe malul râului, relatează The Sun. Îngroziţi au surprins reptila devorându-i rămăşiţele în zona râului negru, în municipalitatea Novo Airao din statul brazilian Amazonas.

Bărbatul plecase la pescuit cu un prieten

Pe acelaşi subiect

Șeful poliției locale, Renato Simoes, a confirmat oficial că trupul lui Elias a fost găsit şi identificat, potrivit rapoartelor locale. Se pare că acesta ar fi fost atacat de mai mulţi aşa-numiţi "piraţi de râu", în timp ce ieşise la pescuit alături de prietenul său, Roberto Jose, vineri. Cel din urmă a reuşit să fugă într-o zonă împădurită și a fost găsit în viață a doua zi, a informat postul local de știri Portal Tucuma.

Bărbatul se afla în stare de şoc, era îngrozit şi de-abia putea vorbi atunci când autorităţile l-au identificat în pădure, fiind transportat la Spitalul Regional din Novo Airao și a fost externat două zile mai târziu. O echipă de pompieri alături de mai mulţi localnici voluntari au plecat apoi în căutarea lui Elias, găsindu-l în cele din urmă mâncat. 

Caimanul negru - unul dintre cei mai mari crocodilie care au cutreierat pământul - a fost capturat și ucis, înainte de a fi tăiat în speranța că vor putea recupera unele dintre rămășițele pescarului.

Specia are dinți proiectați să se încleşteze cu prada pentru a nu o lăsa să scape, dar nu o şi mestecă, ceea ce înseamnă că de obicei încearcă să-şi înece sau să-şi zdrobească ţinta înainte de a o înghiţi pur şi simplu. Atunci când consumă o cantitae mare, de obicei o păstrează până în momentul în  care putrezeşte suficient astfel încât să muşte din ea. Părţi ale trupului pescarului au fost trimise la Biroul legist din capitala statului Manaus.

Poliția investighează în prezent împrejurările dispariției pescarului şi circumstanţele exacte care au dus la producerea unei asemenea tragedii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Pescar mort, găsit devorat de un crocodil, după ce piraţii l-au "aruncat peste bord" în timpul unei deturnări, în Brazilia