Antena Meniu Search
x

Peste 100.000 de oameni, evacuați în India și Pakistan, înainte ca un ciclon puternic să lovească țările. Biparjoy ar putea distruge case și culturi întregi

Peste 100.000 de oameni din India și Pakistan au fost evacuați din casele lor, după ce un ciclon puternic urmează să lovească țările.

de Redactia Observator

la 15.06.2023, 10:47

Meteorologii au avertizat că ciclonul Biparjoy, care înseamnă „dezastru” în bengaleză, ar putea distruge case și culturi întregi. Biparjoy și-a croit drum peste Marea Arabiei și este de așteptat să lovească pentru prima dată statul Gujarat din India joi seara, potrivit BBC.

Cel puțin șapte persoane au murit deja pe fondul ploilor abundente din India. Printre victime se numără doi copii zdrobiți de un zid care s-a prăbușit peste ei și o femeie lovită de un copac care a căzut peste în timp ce mergea pe o motocicletă, a informat agenția de știri AFP. 

Peste 100.000 au fost evacuați

În Pakistan, se așteaptă ca furtuna să lovească coasta provinciei Sindh. Autoritățile au evacuat deja 62.000 de oameni de pe coasta de sud-est și au înființat 75 de tabere de ajutorare în școli. Ministrul pakistanez al schimbărilor climatice, Sherry Rehman, a declarat că Karachi, cel mai mare oraș din provincie, cu o populație de peste 20 de milioane de locuitori, nu se află sub amenințare imediată, dar se iau măsuri de urgență. 

 Creșterea temperaturilor de la suprafață în Marea Arabiei în ultimii ani, din cauza schimbărilor climatice, a făcut regiunile din jur și mai vulnerabile la furtunile devastatoare. Ciclonul Tauktae din mai 2021 a fost ultimul ciclon sever care a lovit în aceeași regiune. A ucis 174 de oameni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Mapamond » Peste 100.000 de oameni, evacuați în India și Pakistan, înainte ca un ciclon puternic să lovească țările. Biparjoy ar putea distruge case și culturi întregi