Antena Meniu Search
x

Pompierii care au stins incendiul devastator de la Grenfell Tower au cancer în fază terminală. ”A fost 11 septembrie al nostru”

Mai mulți pompierii care au salvat viețile oamenilor din incediul dezastruos al Turnului Grenfell au fost diagnosticați cu cancer în stadiu terminal. 

de Redactia Observator

la 13.01.2023, 13:15

Mai mulți pompieri care au salvat vieți în incendiul de la Grenfell Tower, diagnosticați cu cancer în fază terminală:
Mai mulți pompieri care au salvat vieți în incendiul de la Grenfell Tower, diagnosticați cu cancer în fază terminală - Profimedia

Pompierii, unii în vârstă de doar 40 de ani, suferă de tipuri rare de cancer, cauzate de legate de nivelul ridicat de expunere fără precedent la substanțe contaminate și fum, în timpul uriașului efort de salvare. Până la 12 pompieri au fost diagnosticați cu cancer divestiv sau leucemie, pentru care nu exista niciun tartament, relatează Mirror.

Incendiul din Grenfell a fost unul dintre cele mai mari dezastre din istoria Marii Britanii, unde familii întregi și-au găsit sârșitul. Cea mai tânără victimă a fost copilul de șase luni, care a murit în brațele mamei sale în timp ce încerca să scape, în timp ce se presupune că cea mai în vârstă victimă este Sheila Smith, în vârstă de 84 de ani, care locuia în Grenfell Tower timp de 34 de ani. Acum, pompierii și supraviețuitorii tragediei sunt îngrijorați cu privire la problemele de sănătate care s-au abătut asupra lor, după incendiu.

„Ne așteptăm să fie dezvăluite în curând niște date cu adevărat tragice. Este șocant”, a spus o sursă a serviciului de pompieri.

Sursa spune că experții au întocmit deja o listă cu pompierii bolnavi de cancer care au participat la operațiunea de salvare din Turnul Grenfell. Aproximativ 12 cazuri ar fi fost confirmate, dar acestea ar putea să depășească 20. În incendiul din iunie 2017, pompierii au rămas rămas fără oxigen în tuburi și au fost nevoiți să stea în aerul contaminat din turn mai bine de 10 ore. Unii au așteptat în subsolul plin de fum al blocului până la șase ore. Se presupune că au fost implicați aproximativ 1.300 de pompieri.

Pe acelaşi subiect

Supraviețuitorii și locuitorii din zonă s-au temut de multă vreme că ar putea fi afectați de probleme de sănătate și au existat solicitări pentru niște analize speciale. Un studiu din 2019 al Universității din Central Lancashire a constatat că acea contaminare a solului din dezastrul provocat de incendiu ar putea duce la un risc crescut de cancer și probleme respiratorii ale celor care locuiesc în zonă. Analiza probelor de sol, resturi și carbune ale plăcilor izolatoare utilizate pe turn a relevat concentrații crescute de substanțe chimice care cauzează cancer.

Un studiu a constatat că acea contaminare a solului din dezastrul provocat de incendiu ar putea duce la un risc crescut de cancer

Cercetările efectuate de Sindicatul Pompierilor și de Universitatea din Central Lancashire la începutul acestei săptămâni, au descoperit că pompierii au șanse de cel puțin două ori mai mari de a fi diagnosticați cu cancer. De asemenea, au de două ori mai multe șanse să obțină un diagnostic dacă au rămas mai multe de 4 ore în echipamentul personal de protecție, care este adesea contaminat.

Imaginile care îi surprind pe pompierii curajoși și epuizați care stau în fața Turnului Grenfell capătă acum un sens mult mai sinistru. Imaginile din acea vreme îi arată pe eroii din acea vreme acoperiți cu funingine pe iarbă, bând și mâncând, ceea ce poate duce la cancere digestive.

Alții au continuat să stingă punctele fierbinți în zilele de după incendiu, fără să poarte protecție. Unii experți cred că toxinele ar fi putut fi și mai periculoase ulterior.Pompierii din Grenfell și din toată țara cer controale regulate de sănătate.

Pe lângă  cancer, alte boli, cum ar fi insuficiența renală, bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale, au fost înregistrate după dezastru, în rândul pompierilor, considerat a fi rezultatul efortului fizic extrem din timpul tragediei din iunie 2017. Pentru cei care au rămas fără aer, ar fi inhalat fum, ducând la boli de rinichi și plămâni, precum și boli ale sistemului digestiv.

Mărturiile sfâșietoare ale pompierilor

“Am doi copii mici și vreau să-i văd crescând”, a spus David Badillo, primul pompier care a intrat în Turnul Grenfell.

 „Am ajuns destul de devreme la fața locului și am fost ținuți în această parcare subterană și am respirat toate toxinele. Am auzit că mulți băieți și fete s-au îmbolnăvit de „tusea Grenfell” și n-am fumat niciodată o țigară în viața mea”,  a spus un pompier, în vârstă de 50 de ani, care nu a dorit ca identitatea lui să fie făcută publică.

Barry Jackson, în vârstă de 50 de ani, pompier timp de 27 de ani care a fost, de asemenea, prezent la incendiul din Grenfell a spus: „Cunosc oameni cu probleme de sănătate grave. Viețile lor sunt distruse. Nu a existat nicio decontaminare la fața locului. Tușeau sânge. Ei o numesc „tusea Grenfell”.

Brian FlaSteven Burns, în vârstă de 51 de ani, s-a alăturat serviciului de pompieri când avea 34 de ani și au lucrat pentru serviciul de pe Insula Wight timp de 15 ani. El a fost diagnosticat la 40 de ani cu cancer de vezică urinară gradul 3.

 „A fost 11 septembrie al nostru”, Brian. FlaSteven Burns.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Pompierii care au stins incendiul devastator de la Grenfell Tower au cancer în fază terminală. ”A fost 11 septembrie al nostru”