Antena Meniu Search
x

Primar francez, acuzat că a plătit o "vrăjitoare" din banii publici, pentru a-i face legătura cu tatăl mort. Auzea apoi vocea Arhanghelului Mihail

Un primar din Franța a stârnit un scandal monstru în satul pe care îl conduce, după ce ar fi dat din banii publici unei clarvăzătoare care i-a promis că îi va face legătura cu tatăl lui mort. 

de Redactia Observator

la 27.05.2024 , 19:18

Primar francez, acuzat că a plătit o "vrăjitoare" din banii publici, pentru a-i face legătura cu tatăl mort. "Auzea" apoi vocea Arhanghelul Mihail
Primar francez, acuzat că a plătit o "vrăjitoare" din banii publici, pentru a-i face legătura cu tatăl mort. "Auzea" apoi vocea Arhanghelul Mihail - Shutterstock (poză ilustrativă)

Primarul din Agde este ținut în arest preventiv din 21 martie și acuzat de corupție. El spune că a fost prins în capcană de Sophia Martinez, care s-a prezentat în fața lui ca fiind clarvăzătoare, medium și vindecătoare. Femeia este, de asemenea, ținută în arest preventiv și acuzată de fraudă, potrivit TF1 Info.

Primarul a contactat-o pe femeie în 2020, după ce tatăl lui a murit, traumă din care acesta nu a mai putut să-și revină.

Primar din Franța, păcălit de o vrăjitoare

Articolul continuă după reclamă

"Are un tată căruia îi este dor de el, căruia nu-i poate arăta reușitele. Brusc, convenabil, sosește o femeie care pretinde că poate comunica cu mortul, i-a atins punctul slab", explică avocatul alesului oficial.

Pe acelaşi subiect

Pe lângă faptul că ar fi putut să comunice cu morții, clarvăzătoarea pretindea că este în strânsă legătură cu Arhanghelul Mihail, protectorul orașului Agde. Gilles d'Ettore spune că a primit apeluri de la el la scurt timp după prima consultație. La cererea ei, i-a făcut clarvăzătoarei multe cadouri, printre care o cameră specială la ea acasă, acolo unde își ținea ședințele de spiritism. Edilul a plătit pentru asta 45.000 de euro în total. A mai obținut locuri de muncă pentru trei dintre rudele sale, inclusiv pentru soțul ei. Mai mult, ar fi finanțat nunta vrăjitoarei cu nu mai puțin de 80.000 de euro.

„Avea dorința de a fi bun cu această Sophia, pentru care vocea i-a cerut să fie amabil”, spune avocatul primarului.

I-a promis că-i poate face legătura cu tatăl mort și cu arhanghelul Mihail

Fosta soție a primarului a fost cea care a mers la poliție, după ce și-a dat seama că ceva nu este în regulă. După șase luni de investigație, cazul a fost dezvăluit. Când a fost luată în custodie, Sophia Martinez și-a mărturisit rapid planul ei anchetatorilor. Ea folosea ventrilocia pentru a face o voce profundă, misterioasă și pentru a se prezenta drept arhanghelul care vorbește prin ea cu clienții.

În fața poliției, ea face o demonstrație, filmată și arătată primarului, care însă nu a crezut ce a spus poliția.

„Anchetatorii au încercat să-l facă să înțeleagă că a fost prada unor manevre frauduloase, dar timp de o zi, nu a vrut să audă acest discurs, a refuzat să înțeleagă că ar fi putut fi păcălit. A urmărit filmulețul și atunci și-a dat seama că a fost păcălit, a spus ‘Sunt uluit’”, spune avocatul său.

În ceea ce privește banii care au fost folosiți pentru finanțarea cadourilor Sophiei Martinez, justiția consideră că ar putea proveni din fondurile primăriei. La rândul său, primarul asigură că banii au fost din propriile economii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Mapamond » Primar francez, acuzat că a plătit o "vrăjitoare" din banii publici, pentru a-i face legătura cu tatăl mort. Auzea apoi vocea Arhanghelului Mihail