Antena Meniu Search
x

Prințul Philip, "extrem de supărat" pe modul în care "The Crown" a prezentat un eveniment tragic din viața sa. Sotul reginei Elisabeta a II-a vrut să îi dea în judecată pe producători

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, a vrut să-i dea în judecată pe producătorii serialului The Crown după ce un episod din show-ul de succes l-a acuzat de moartea surorii sale, a dezvăluit un expert în familia regală britanică. Ducele de Edinburgh a vorbit cu avocații săi după ce descrierea de către Netflix a morții prințesei Cecilie într-un accident de avion l-a supărat profund, notează The Sun.

de Redactia Observator

la 13.11.2022, 11:59

Regina Elisabeta a II-a și prințul Filip
Prințul Philip, "extrem de supărat" pe modul în care "The Crown" a prezentat un eveniment tragic din viața sa. - Hepta

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, a vrut să-i dea în judecată pe producătorii serialului The Crown după ce un episod din show-ul de succes l-a acuzat de moartea surorii sale, a dezvăluit un expert în familia regală britanică. Ducele de Edinburgh a vorbit cu avocații săi după ce descrierea de către Netflix a morții prințesei Cecilie într-un accident de avion l-a supărat profund, notează The Sun.

Hugo Vickers, istoric și autor care a scris despre familia regală britanică, a declarat pentru Sunday Times: "Știu că prințul Philip s-a consultat cu avocatul său în legătură cu acest subiect, pentru a-l întreba: «Ce pot face în legătură cu asta?»"

"A fost foarte supărat pe modul în care a fost portretizat. Era om. Putea fi rănit ca oricine altcineva", a mai adăugat Hugo Vickers.

De ce a vrut prințul Philip să îi dea în judecată pe producătorii serialului "The Crown"?

Pe acelaşi subiect

Cecilie, sora prințului Filip, a murit la vârsta de 26 de ani și a născut în timp ce se afla în aer, cu puțin timp înainte ca avionul ei să se prăbușească într-un turn de fabrică din Belgia, în noiembrie 1937. Corpul bebelușului a fost găsit în epavă. alături de cel al soțul ei și de cei doi fii mici de lângă orașul Ostend.

Prințul Philip și-a amintit mai târziu "șocul profund" pe care l-a simțit atunci când a fost chemat în biroul directorului său pentru a i se spune că sora sa a murit. Serialul The Crown prezintă decizia ei de a zbura din Germania la Londra ca o reacție la Philip, care pe atunci avea 16 de ani, și o serie de  probleme la școală. Cu toate acestea

O scenă care dramatizează înmormântarea lui Cecilie îl arată pe tatăl lor, prințul Andrei al Greciei și Danemarcei, spunând: "Sunt surprins că îndrăznește să se arate aici. Dacă nu ar fi fost Filip și indisciplina lui, ea nu ar fi fost niciodată în acel zbor. E adevărat, nu-i așa băiete?"

"Tu ești motivul pentru care toți suntem aici îngropând copilul meu preferat. Scoate-l de aici", mai spune tatăl prințului în acea scenă.

Scenele care l-au supărat pe prinț au apărut în penultimul episod al celui de al doilea sezon, difuzat pentru prima dată în 2017, și , după cum subliniază jurnaliștii britanici, nu au fost semnalate ca fiind o operă ficțională.

Prințul Philip a fost "extrem de supărat", potrivit unui prieten apropiat. El chiar și-a contactat avocații, firma Farrer & Co, în legătură cu scenele, potrivit Sunday Times, dar a decis să nu acționeze.

Noi controverse cauzate de serialul "The Crown"

Este cel mai recent dintr-o serie de controverse declanșate de acest serial despre viața reginei Elisabeta a II-a și a familiei acesteia, adesea acuzat că preferă senzaționalismul în favoarea respectării adevărului istoric așa cum îl vede Casa Regală și susținătorii acesteia.

Producătorii sunt, de asemenea, ținta criticilor din cauza scenelor care sugerează că prințul Philip, interpretat de Jonathan Pryce în sezonul 5, a avut o aventura cu o prietenă de familie. În plus, serialul recreează ultimele momente tragice ale Dianei la Paris, un fost majordom susținând că prințesa Diana ar "țipa" dacă ar vedea modul în care este portretizată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Prințul Philip, "extrem de supărat" pe modul în care "The Crown" a prezentat un eveniment tragic din viața sa. Sotul reginei Elisabeta a II-a vrut să îi dea în judecată pe producători