Antena Meniu Search
x

Profesor înjunghiat de un elev, pe coridorul unei şcoli din Anglia. Ceilalţi copii, îngroziţi: "Nu am avut niciodată așa ceva. A fost înfricoşător, groaznic!"

Un adolescent a fost arestat după ce ar fi înjunghiat un profesor pe coridorul unei școli din Anglia şi urmează să fie audiat sub suspiciunea de tentativă de omor.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 11.07.2023, 11:38

Profesorul Jamie Sansom a fost transportat de urgenţă la spital cu o plagă înjunghiată, după ce a fost atacat pe coridorul şcolii Tewkesbury din Gloucestershire, luni, după ora 9 dimineața. Ulterior a fost externat.

Adolescentul a fugit de la locul faptei, dar a fost ulterior prins şi arestat de ofițeri înarmați în zona Stoke Orchard din apropiere. Avea asupra lui şi cuţitul cu care ar fi atacat. „Un adult a fost transportat la spital cu o rănă provocată de o presupusă armă albă, în urma unui incident care a avut loc în şcoală. Suspectul rămâne în arest în timp ce cercetările continuă”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Serviciile de urgență au fost chemate în jurul orei 9.10. Atât şcoala în care a avut loc atacul, cât şi alte două şcoli învecinate au fost închise temporar din „precauţie”, a declarat adjunctul șefului poliției Richard Ocone, de la Poliția din Gloucestershire.

Iniţial credeam că suspectul a fugit de la faţa locului şi s-a ascuns pe terenul şcolii. Ofițerii noștri, inclusiv polițiști înarmați - instruiți de specialiști, au participat și au efectuat o percheziție amănunțită. Această căutare a fost atât complexă, cât și meticuloasă, deoarece am căutat să ne asigurăm că nu mai există alte victime, precum și să îl găsim pe atacator”, a explicat unul dintre ofiţeri.

Pe acelaşi subiect

Elevii au fost preluaţi şi duşi într-un loc sigur până la venirea părinţilor.

De la ce ar fi pornit totul

Din primele informaţii, profesorul ar fi încercat să aplaneze un conflict, protejând alţi elevi, când a avut loc atacul. Într-o fracţiune de secundă, bărbatul a fost înjunghiat.

Michelle Smith, care are un fiu, Alex, la școală, a declarat că profesorul Sansom este „foarte bune şi apropiat de elevii săi”. „Când am aflat cine a fost înjunghiat şi...ştiind că el este unul dintre profesorii preferaţi ai fiului meu, ştiam că vor veni foarte întristaţi acasă. El face multe excursii școlare. Este un profesor foarte, foarte bun și comunicarea este foarte bună între el şi elevi. Este unul dintre acei profesori despre care știi că îi poți scrie oricând şi poţi vorbi cu el dacă ai vreo problemă. Sunt foarte, foarte îngrijorată pentru el în acest moment. Știm că copiii sunt în siguranță acum, trebuie doar să știm că şi el este bine”, a adăugat femeia, potrivit The Guardian.

Katie Gardiner, în vârstă de 12 ani, elevă în clasa a şaptea, a fost luată din faţa porţilor de părinții ei, Martyn și Julia Gardiner. „A fost destul de înfricoșător pentru că nu am avut niciodată așa ceva înainte. Vechea mea școală primară a fost și ea închisă”, a spus fata.

Un purtător de cuvânt al Academiei Tewkesbury a spus: „Suntem recunoscători întregului personal, părinților și studenților noștri pentru răbdarea și înțelegerea de care au dat dovadă în ceea ce a fost o dimineață dificilă, în timp ce gândurile noastre se îndreaptă spre colegul nostru – îi dorim o recuperare rapidă și de succes”. secretarul pentru educație Gillian Keegan a spus că Departamentul pentru Educație (DfE) este „la îndemână” pentru a sprijini școala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Profesor înjunghiat de un elev, pe coridorul unei şcoli din Anglia. Ceilalţi copii, îngroziţi: "Nu am avut niciodată așa ceva. A fost înfricoşător, groaznic!"