Antena Meniu Search
x

Doctorul pedofil Larry Nassar, acuzat că a abuzat sute de gimnaste americane, a fost înjunghiat în închisoare

Doctorul pedofil Larry Nassar, acuzat și condamnat pentru abuz sexual, a fost înjunghiat într-o închisoare federală din Florida. Nassar, fostul medic al echipei feminine de gimnastică a Statelor Unite, în vârstă de 59 de ani, ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă, după ce a primit condamnări grele în 2017 şi 2018 pentru agresiuni sexuale asupra a peste 250 de gimnaste, majoritatea minore, comise în cadrul Federaţiei de Gimnastică, la Universitatea de Stat din Michigan şi într-un club de gimnastică.

de Redactia Observator

la 10.07.2023, 16:14

doctorul pedofil Larry Nassar
Doctorul pedofil Larry Nassar, acuzat că a abuzat gimnaste americane, a fost înjunghiat într-o închisoare federală - Profimedia Images

Potrivit ABC News, Larry Nassar a fost stabilizat medical în urma atacului de noaptea trecută, atunci când a fost înjunghiat de către un deținut.

Sute de gimnaste americane care au suferit abuzuri din partea lui Larry Nassar, fostul medic al lotului naţional de gimnastică, au ajuns în 2021 la un acord judiciar în valoare de 380 milioane dolari cu Federaţia şi comitetul olimpic american pentru a despăgubi victimele.

Suma este una dintre cele mai mari la care s-a ajuns vreodată în urma unui acord de acest tip, pentru a despăgubi victimele abuzurilor sexuale şi în acest caz pentru a compensa sute de gimnaste, între care figurează vedete ale acestui sport, precum Simone Biles, McKayla Maroney şi Aly Raisman. Una dintre victimele acestor abuzuri, Rachael Denhollander, spunea la vremea respectivă pe contul său de Twitter că prin acest acord s-a încheiat un "capitol".

Larry Nassar va muri în închisoare

Pe acelaşi subiect

Fostul medic sportiv Larry Nassar îşi va sfârşi zilele în închisoare, primind o pedeapsă de 175 de ani pentru agresarea a sute de tinere gimnaste, anonime sau campioane olimpice, în cel mai mare scandal din istoria sportului american.

Procesele care i-au fost intentate lui Nassar au zguduit lumea gimnasticii şi sportului american, antrenând plecarea mai multor responsabili ai federaţiei, care i-au permis acestuia să abuzeze tinerele gimnaste atât de multă vreme, în ciuda numeroaselor plângeri primite.

Lassar Nassar a activat în perioada 1994-2016 în cadrul Federaţiei americane de gimnastică, al Comitetului Olimpic (USOC) şi al Universităţii de Stat din Michigan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Doctorul pedofil Larry Nassar, acuzat că a abuzat sute de gimnaste americane, a fost înjunghiat în închisoare