Antena Meniu Search
x

Galerie foto Răsturnare de situaţie în cazul mirilor despre care se credea că au murit arşi de vii la nuntă. Au scăpat miraculos cu viaţă din flăcările iadului dezlănţuit în Irak

Autorităţile irakiene au fost lumină în cazul incendiului din timpul nunţii în care cel puțin 94 de persoane au murit și alte 100 sunt rănite, în cel mai mare oraș creștin din Irak, marți seară, relatează BBC. Conform ultimelor informaţii oficiale, cei doi miri, despre care se credea iniţial că au murit în flăcările devastatoare, au fost descoperiţi în viaţă şi transportaţi la spital. Mirele, devastat după tragedie, a reuşit chiar să se prezinte la ceremonia de înmormântare a invitaţilor săi care nu au supravieţuit.

de Redactia Observator

la 28.09.2023, 12:27

Sute de oameni sărbătoreau la o sală de evenimente din Qaraqosh, în provincia Ninive, când s-a întâmplat tragedia. Martorii și oficialii au spus că incendiul a fost declanșat de artificii declanșate în timp ce mirii dansau. Panourile compuse din metal și plastic foarte inflamabile care acopereau holul au alimentat incendiul, au adăugat ei.

Forțele de securitate au arestat miercuri 10 dintre membrii personalului locației, proprietarul acestuia și trei persoane implicate în focul de artificii. După-amiaza, sute de îndoliați au participat la înmormântarea a peste 40 de victime într-un cimitir din Qaraqosh, cunoscut și sub numele de al-Hamdaniya și Bakhdida. Unii purtau portrete ale celor dragi decedați.

Mirii au scăpat ca prin miracol

Printr-o răsturnare bruscă de situaţie, mirele, Rivan Esho și mireasa lui Haneen, sunt amândoi în viață, se află în spital și primesc tratament, a declarat tatăl mirelui pentru CNN, deși rapoartele inițiale spuneau că au murit.

Rania Waad, o invitată la nuntă care a suferit o arsură la mână, a spus că, în timp ce mirii dansau încet, „focurile de artificii au început să urce în tavan, toată sala a luat foc”. „Nu am putut vedea nimic”, a declarat tânăra de 17 ani pentru AFP. „Ne sufocam, nu știam cum să ieșim”. Imad Yohana, un tânăr de 34 de ani care a scăpat de infern, a declarat pentru Reuters: "Am văzut focul pulsând, ieșind din sală. Cei care au reușit au ieșit și cei care nu s-au blocat”

Peste o mie de oameni se aflau în sala de evenimente. Cuprinşi de panică, s-au călcat în picioare pentru a scăpa cu viaţă. Când pompierii au ajuns, au găsit printre ruinele care ardeau încă, zeci de trupuri carbonizate. Sute de oameni strigau disperaţi după ajutor. Peste 100 de răniți au fost transportați de urgență la spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Răsturnare de situaţie în cazul mirilor despre care se credea că au murit arşi de vii la nuntă. Au scăpat miraculos cu viaţă din flăcările iadului dezlănţuit în Irak