Antena Meniu Search
x

Video Din Rai direct în Infern: Ultimele secunde de fericire pentru mirii care au ars de vii la propria nuntă, în Irak. Alți 100 de invitați i-au urmat în moarte

Peste 100 de oameni au murit şi cel puţin 150 au fost răniţi după un incendiu izbucnit la o nuntă, în Irak. Printre victime se numără și mirele, și mireasa. Majoritatea răniţilor au arsuri pe mai bine de 60% din suprafaţa corpului, iar spitalele fac cu greu faţă numărului mare de pacienţi. Ca şi în cazul Colectiv, artificiile au aprins panourile din sala de evenimente. Autorităţile locale au anunţat că au arestat deja 9 persoane, inclusiv pe proprietarii complexului. 

de Redactia Observator

la 27.09.2023, 19:57

Vezi și

Petrecerea era în toi când a izbucnit focul. Mirele și mireasa se aflau în mijlocul ringului de dans, cu toţi invitaţii strânşi în jurul lor. Din senin, bucăţi de tavan în flăcări încep să cadă peste ei. Trebuiau să danseze "dansul mirilor", au dat drumul la artificii și, în câteva momente, a început incendiul.

Din Rai direct în Infern

Peste o mie de oameni se aflau în sala de evenimente. Cuprinşi de panică, s-au călcat în picioare pentru a scăpa cu viaţă. Când pompierii au ajuns, au găsit printre ruinele care ardeau încă, zeci de trupuri carbonizate. Sute de oameni strigau disperaţi după ajutor. Peste 150 de răniți au fost transportați de urgență la spital.

Ahmed Dubardani, șef-adjunct al Direcției de Sănătate din Ninive: Cei mai mulți au fost complet arși. Câțiva au 50-60 la sută din suprafața corpului arsă. Nu este bine deloc. Majoritatea sunt într-o condiție critică. Cei mai mulți sunt tineri, bărbați și femei.

Răvăşit de conflicte şi corupţie, Irakul are o infrastructură precară şi lipsuri considerabile în sistemul medical. Sute de oameni au făcut cozi interminabile la uşile spitalelor, pentru a dona sânge, haine şi pături pentru cei răniţi.

Primele date ale pompierilor arată că structura era construită din panouri prefabricate uşor inflamabile, care nu respectau standardele de siguranţă. De altfel, acestea sunt rareori respectate. Acum 2 ani, un incendiu a izbucnit la o unitate COVID din sudul ţării, când peste 60 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Din Rai direct în Infern: Ultimele secunde de fericire pentru mirii care au ars de vii la propria nuntă, în Irak. Alți 100 de invitați i-au urmat în moarte