Antena Meniu Search
x

Foto Reacția unui turist britanic venit pentru prima dată în România: "Simt că am fost mințit"

Un turist britanic venit pentru prima dată în România a avut parte de o surpriză neașteptată. Vizita a fost una cu totul diferită decât se aștepta, așa că nu e de mirare că prima sa reacție a fost că „Simt că am fost mințit”.

de Monica Palade

la 23.05.2023, 18:57

„De fapt planul nostru nu a fost să venim în România, a fost să mergem în Istanbul, Turcia, dar am ales România la întâmplare, ca o alternativă și, înainte de a ajunge, eram puțin cam îngrijorați. Despre România se știe asta, are această reputație, mai ales în Marea Britanie, de loc periculos post-sovietic, plin de infractori și de locuri degradate. Dar este complet greșit. Și ca să fiu sincer, am fost puțin mințit.

Am crescut în Marea Britanie în anii ’90 și începutul anilor 2000, îmi amintesc că unele dintre ziarele noastre ne avertizau că, dacă România va intra în UE, 50.000 de români vor veni în Marea Britanie, vor comite infracțiuni și vor aduce cu ei lucruri îngrozitoare”, povestește Josef Roberts, un vlogger britanic.

Schimbare radicală după vizitarea României 

Așa că după ce a vizitat țara noastră, turistul britanic are doar cuvinte de laudă. "Dar, de fapt, fiind în România și trăind experiența, este un loc minunat. Are o reputație complet nedreaptă, aș spune eu. Este complet nedrept. Locul este frumos, orașele sunt un amestec fantastic de arhitectură slavă, greacă și modernă. Istoria este fascinantă, știi, au cavalerii, au românii înșiși, au Imperiul Otoman și toată această istorie fascinantă. Iar mâncarea este uimitoare, sarmale, chiftele, mici (de care nu mă satur niciodată). Și știți că înainte de a veni, oamenii ne avertizau: „Oh, mergeți în România”, „De ce mergeți în România?”, „Este periculos acolo, aveți grijă”.

Pe acelaşi subiect

Dar ne simțim în siguranță, nu am avut nici o problemă. Nimeni nu a încercat să ne fure din buzunare, nimeni nu a încercat nimic. Dar toată lumea a fost de fapt super prietenoasă și de ajutor pentru că au vrut să-și exerseze puțin engleza, iar eu mi-am exersat limba română.

Asta nu înseamnă că România nu are problemele ei. Sunt câteva graffiti-uri prin orașe, se pare că e o chestie de corupție, nu știu prea multe despre asta. Dar fiecare societate are problemele ei. Și, ca să fiu sincer, nicăieri unde am fost noi nu a fost mai dur decât în Birkenhead, Rhyl sau oriunde altundeva de genul ăsta", mai spune Josef Roberts.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Reacția unui turist britanic venit pentru prima dată în România: "Simt că am fost mințit"