Antena Meniu Search
x

Româncă din Spania, condamnată la 19 ani de închisoare. Tanţa a încercat să îşi ucidă fiicele şi soţul

O româncă din Spania a fost condamnată la 19 ani de închisoare, după ce a încercat să îşi omoare fiicele şi soţul, în urmă cu aproape doi ani.

de Monica Palade

la 11.02.2022, 16:09

Româncă din Spania, condamnată la 19 ani de închisoare. Tanţa a încercat să îşi ucidă fiicele şi soţul - Shutterstock

Pe 4 iunie 2020, în jurul orei 6 dimineaţa, Tanța Nela G a dat foc casei închiriate în care locuia, împreună cu soţul şi cu fiicele sale, în timp ce aceştia dormeau. Românca a luat o pernă și a pus-o peste ușa dormitorului, după care i-a dat foc.

Apoi a dat foc draperiilor din sufragerie și a părăsit casa. Soţul femeii s-a trezit însă la timp din cauza fumului şi a apucat să scoată fetele din casă, după care a încercat să stingă focul, până la sosirea pompierilor.

A încercat să îşi ucidă fetiţele şi soţul

Când au sosit agenții Poliției Naționale au găsit-o pe acuzată la ușa blocului, pe strada Palma, din Ciudad Real, însă atunci nu ştiau că ea era cea care pusese focul. Tanţa a plecat apoi la gară, de unde a luat un tren și a ajuns la Madrid, unde a fost arestată.

Femeia a invocat prin avocatul său că suferă de schizofrenie paranoidă şi că este incapabilă să ia decizii în cunoștință de cauză. Judecătorii nu au fost însă impresionaţi şi au condamat-o la 19 ani de închisoare, opt pentru fiecare tentativă de omor a fiicelor și trei pentru soț.

Curtea a decăzut-o pe româncă și din toate drepturile părintești și de acum înainte, până la majoratul copilelor, nu va putea lua nicio decizie în privința celor două fiice ale sale. Avocatul femeii, Buenaventura Velasco, a anunţat însă că va face recurs la sentinţa primită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Româncă din Spania, condamnată la 19 ani de închisoare. Tanţa a încercat să îşi ucidă fiicele şi soţul