Antena Meniu Search
x

Sculptură de 42.000 de dolari, distrusă din greşeală de o colecţionară, la o galerie de artă. Cum a scăpat de plata daunelor

„Vă rugăm să nu atingeți opera de artă”. Din când în când, ni se reamintește de ce aceste semne sunt încă necesare în galeriile de artă din întreaga lume. O femei a distrus accidentul o sculptură renumită a artistului pop american Jeff Koons, în valoare de 42.000 de dolari, după ce a atins-o. 

de Redactia Observator

la 20.02.2023, 10:21

Cum a scăpat de plata daunelor
Sculptură în valoare de 42.000 de dolari, distrusă din greşeală de o colecționară - Profimedia

Iubitorii de artă din Miami au privit îngroziți momentul în care un colecționar a spart accidental o sculptură de 42.000 de dolari a artistului pop american Jeff Koons. Accidentul din galeria de artă s-ar fi produs după ce femeia ar fi atins cu degetul exponatul, au spus martorii de la eveniment, potrivit BBC.

Statuia, unul dintre figurinele iconice ale lui Jeff, care imită un cățel făcut din baloane, s-a spart în cioburi minuscule și a trebuit să fie măturată în recipiente de către personalul galeriei. Accidentul s-a petrecut în timpul unei galerii pentru VIP-uri la Art Wynwood, un târg de artă contemporană care se desfășoară anual în Miami, Florida. 

Sculptura valorează 42.000 de dolari

Artistul local Stephen Gamson a declarat că admira sculptura, când o „femeie în vârstă” a bătut cu degetul în ea, dărâmând-o de pe piedestal.

„Când chestia asta a căzut la pământ, a fost ca și cum un accident de mașină atrage o mulțime uriașă pe autostradă”, a spus Stephen Gamson. Din fericire pentru femeie, piesa este acoperită de asigurări, a declarat Bénédicte Caluch, consilier de artă la galeriile Bel-Air Fine Art, care reprezintă sculptura.

„Toată lumea a venit să vadă ce s-a întâmplat”. Sculptura a făcut parte dintr-o ediție limitată care s-a redus acum de la 799 la 798. În ciuda faptului că a fost spart în mii de bucăți, există încă interes pentru cumpărarea sculpturii distruse. Stephen Gamson s-a oferit să o cumpere pentru că, așa cum a spus pe contul său de Instagram, „are o poveste foarte tare”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Mapamond » Sculptură de 42.000 de dolari, distrusă din greşeală de o colecţionară, la o galerie de artă. Cum a scăpat de plata daunelor