Antena Meniu Search
x

Se luptă în instanță, disperați că medicii vor să oprească tratamentul care ar putea salva viața fetiței lor. Doctorii din UK cred ar fi mai bine s-o lase să moară

Luptă pentru viața copilului lor. Părinții unui bebeluș de doar 6 luni se lupta în instanță cu medicii dintr-un spital, după ce aceștia au decis să oprescă tratamentul care o ține pe micuță în viață.

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 16:44

Indi Gregory s-a născut cu o boală gravă
Indi Gregory s-a născut cu o boală gravă - GoFundMe

Indi Gregory s-a născut cu o boală mitocondrială care-i pune viața în pericol, o afecțiune genetică rară care împiedică celulele să producă suficientă energie pentru a susține organismul. Părinții ei, Claire Staniforth, 35 de ani, și Dean Gregory, 37 de ani, se lupta acum în instanță pentru a contesta decizia spitalului de a întrerupe tratament, potrivit The Independent.

Medicii de la Nottingham University Hospitals NHS Trust au susținut că tratamentul nu-și mai face efectul și că ar fi mai bine să o lase să moară. Cu toate acestea, ambii părinți au spus că fiica lor „merită o șansă la viață” și au creat o pagină de strângere de fonduri, pentru a putea strânge banii de care au nevoie pentru proces.

Medicii nu vor să-i mai ofere tratament copilei

De la nașterea ei, Indi a avut nevoie de un tratament medical intensiv pentru a-și satisface nevoile complexe și este în prezent pacient la unitatea de terapie intensivă pediatrică din cadrul Queen's Medical Center, Nottingham. Cazul se referă la cele mai dificile probleme, și anume dacă tratamentul de susținere a vieții pentru Indi ar trebui să continue. Instanței i se cere să ia această decizie, deoarece părinții lui Indi și cei care o tratează nu se pot pune de acord”, a spus judecătoarea care îi reprezintă pe părinți.

Pe acelaşi subiect

Prezent la proces nu a fost decât tatăl micuței. Mama a rămas alături de Indi la spital. Medicii cred că tratamentul nu va îmbunătăți viața Indiei și ar provoca doar „durere suplimentară și suferință inutilă”.

Părinții ei au primit sprijin din partea familiei lui Charlie Gard, un copilaș care a murit cu o săptămână înainte să facă un an, după ce a suferit de aceeași boală. Mama lui, Connie Yates, a spus că decizia medicilor este „inumană . De când s-a născut în februarie, Indi nu a părăsit nici măcar o zi spitalul și a suferit o serie de alte probleme de sănătate. În ciuda acestui fapt, părinții ei au descris-o drept „cea mai puternică fetiță”.

Părinții, disperați să găsească o soluție

"Indi este o fetiță puternică și o adevărată luptătoare. Ea merită o șansă la viață. Spitalul vrea să-i ia asta. Are nevoie doar de timp pentru a se recupera. Știm că nu va fi niciodată la fel ca alți copii, pentru că are mai multe dizabilități. Dar ne frânge inimile să credem că medicii nu vor să-i dea acea șansă la viață”, a declarat tatăl micuței.

Bunicul ei, Michael Gregory, a mai spus că ar trebui să fie la latitudinea părinților lui Indi să decidă cea mai bună cale pentru fetița lor

Este o situație foarte dificilă. Este una dintre acelea în care ești prins între două alegeri aproape imposibile. Dar, în opinia mea, instanțele nu ar trebui să decidă aceste chestiuni. Ar trebui ca părinții să o facă”, a declarat bunicul copilei.

Procesul continuă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Se luptă în instanță, disperați că medicii vor să oprească tratamentul care ar putea salva viața fetiței lor. Doctorii din UK cred ar fi mai bine s-o lase să moară