Antena Meniu Search
x

"Soţia mea s-a dus să se odihnească, iar câteva minute mai târziu a murit". Femeia, găsită fără suflare la scurt timp după ce s-a plâns de dureri de cap

O femeie din Ţara Galilor a murit la scurt timp după ce s-a plâns soţului de o durere de cap. Când a văzut în ce stare se află, bărbatul a sunat disperat la salvare, dar medicii nu au mai putut face nimic. Un ultim gest al femeii mai aduce acum alinare familiei greu încercate.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 12.07.2023, 09:55

- NHS Blood and Transplant

Un soț a cărui iubită soție a murit tragic spune că decizia pe care aceasta a luat-o după moarte l-a ajutat să facă faţă durerii. Geraldine, în vârstă de 65 de ani, din Merthyr Tydfil, Țara Galilor, a murit în urma unei hemoragii intracerebrale, o afecţiune subită, asemănătoare accidentului vascular.

Geraldine, fostă asistentă medicală, și-a donat atât rinichii, cât și ficatul. „Moartea lui Geraldine a fost un șoc pentru toată lumea, a fost atât de brusc. În ziua în care a murit, am fost toată ziua la cumpărături și, când am venit acasă, am decis să bem o ceașcă de ceai în grădină. Geraldine a început să se plângă de o durere de cap, așa că i-am dat niște pastile și s-a dus să se odihnească pe canapea. Câteva minute mai târziu am văzut-o având o criză, așa că am sunat la salvare și în 20 de minute ambulanța a dus-o la Spitalul Cardiff”, a mărturisit soţul ei, Patrick O’Sullivan, în vârstă de 67 de ani.

Un CT a dezvăluit apariţia unei hemoragii intracerebrale, iar presiunea provocată a dus la o a doua spargere a unui vas de sânge. Potrivit medicilor, afecţiunea era inoperabilă şi fatală. Geraldine și Patrick s-au înscris amândoi la Registrul donatorilor de organe NHS cu ani în urmă și au fost fermi în privinţa deciziei de a fi donatori, potrivit Mirror.

„Ne-am liniștit să știm că organele ei au fost donate. Geraldine a lucrat într-un spital, a fost o persoană grijulie și iată, a ajutat oamenii până la capăt”. Patrick spune că toată lumea ar trebui să fie de acord să onoreze decizia persoanei dragi: „Fă-o. Fă-o. Știam că este ceea ce își dorea Geraldine și familia. Este plăcut să știm că oamenii sunt în viață pentru că am onorat decizia lui ei, a declarat Patrick.

Pe acelaşi subiect

O altă femeie a adus alinare pentru doi pacienţi care se aflau pe lista de aşteptare

Janet Mills, din Bournemouth, a murit în septembrie anul trecut, după ce a suferit de asemenea o hemoragie intracerebrală masivă. Se înscrisese în Registrul donatorilor de organe și familia ei știa că vrea să fie donatoare.

„Doctorul a explicat cum ar putea ieși ceva bun din această situație îngrozitoare, iar răspunsul soțului ei Pete a fost absolut, da”, a spus fratele ei, David Brown.

Datorită ei, rinichii și ficatul au salvat două persoane. La înmormântare, familia a aşezat pe sicriu o inimă mică din flori roșii, cu mesajul: „Pentru că ai oferit speranță , suntem cu toții atât de mândri de tine. David a continuat: „Știind că din moartea lui Janet ar putea ieși ceva bun, ne-a adus o mare mângâiere. Să donăm a ajutat cu durerea. Avem această imagine a cuiva care așteaptă un rinichi pentru a putea duce dintr-o dată o viață normală din nou, și acesta este un sentiment care ne linişteşte.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » "Soţia mea s-a dus să se odihnească, iar câteva minute mai târziu a murit". Femeia, găsită fără suflare la scurt timp după ce s-a plâns de dureri de cap