Antena Meniu Search
x

''Soțul meu este ostatic în Afganistan, am nevoie de bani!'' O badantă moldoveancă din Italia a convins o bătrână bolnavă să-i dea 127.000 de euro

''Soțul meu este ținut ostatic în Afganistan, am nevoie de bani!'' Impresionată de povestea unei badante moldovence din Italia, o bătrânică i-a dat îngrijitoarei sale nu mai puţin de 127.000 de euro. A mers pe încredere, fără să realizeze că tot ce avea în minte femeia era să o înşele

de Redactia Observator

la 07.11.2022, 11:00

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

O badantă originară din Republica Moldova, care a avut grijă în timpul pandemiei de o bătrânică de 87 de ani din Veneția, Italia, a dat lovitura vieţii sale, după ce femeia de care avea grijă i-a dat suma de 127.000 de euro. Îngrijitoarea este acuzată că a profitat de doamna în vârstă pentru a obţine banii în mai multe rânduri, sumă nefiind în cele din urmă returnată.

Badanta a sfătuit-o pe bătrână să nu pomenească de bani

Femeia de 40 de ani, pe numele său Lucia Cojocaru, a fost chemată să se prezinte în fața judecătorului penal de la Veneția, Stefano Manduzio. Procesul face referire la evenimentele petrecute în perioada lockdown-ului cauzat de Covid, în timpul căruia bătrâna de 87 de ani a fost lăsată singură. Fiica ei era blocată în Roma, iar soţul se stinsese cu un an în urmă. 

În respectiva perioadă, conform plângerii înaintate autorităţilor, îngrijitoarea i-a mărturisit că este serios îngrijorată cu privire la soarta soțului ei, presupus medic dezertor în Afganistan, care era ținut ostatic și care putea fi eliberat doar dacă existau banii necesari. Bătrâna a rămas impresionată de situația moldovencei și a fost de acord să o ajute cu sume de bani plătite în mai multe tranșe, puse la dispoziţie prin transfer bancar sau prin reîncărcări pe cardul Postapay. 

Pe acelaşi subiect

Badanta i-ar fi recomandat bătrânei să nu pomenească de aceste împrumuturi atunci când se va reuni cu fiica ei. Dar, la un moment dat, fiica a devenit suspicioasă și, verificând contul curent al mamei sale, a observat transferurile uriașe. În cele din urmă, victima a fost confruntata şi a reușit să spună ce s-a întâmplat.

Bătrâna a reconstituit cu greu povestea întrucât suferă de probleme de auz. Apoi a fost audiată fiica, care a confirmat declarația mamei cu privire la plângerea prezentată procurorului. În cele din urmă, în calitate de martor s-a prezentat şi medicul bătrânei, dar nu a putut oferi date precise despre starea femeii în respectiva perioadă. 

Apărarea, reprezentată de avocații Antonio și Gianmarco Bondi, dorește să demonstreze că nu a existat o eludare a unor incapacități și că Lucia a fost la rândul său victima unei escrocherii sentimentale pusă la cale de către o organizație, pe numele căreia a depus la rândul ei o plângere. Audierea va continua pe 20 ianuarie cu alte mărturii, conform Il Gazzettino.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » ''Soțul meu este ostatic în Afganistan, am nevoie de bani!'' O badantă moldoveancă din Italia a convins o bătrână bolnavă să-i dea 127.000 de euro