Antena Meniu Search
x

Suferinţă cruntă pentru o mamă, după ce fiul de 15 ani s-a spânzurat în dormitor, în UK. Unul dintre fraţi l-a găsit: "N-am ştiut nimic”

Durere inimaginabilă pentru o întreagă familie, după ce fiul de 15 ani şi-a pus capăt zilelor. Unul dintre fraţi l-a găsit pe băiat fără viaţă, după ce mama l-a rugat să verifice de ce nu coboară la cină.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.12.2021, 15:48

Femeie care se uită în gol, cu capul sprijinit de un geam
Durere pentru o mamă, după ce fiul de 15 ani s-a spânzurat în dormitor, în UK. Unul dintre fraţi l-a găsit, când s-a dus să-l cheme la cină - Shutterstock

Gemma Wall, din Calder Vale, Lancashire, pregătise pentru întreaga familie şi l-a chemat pe fiul ei, Dixon Strachan, în vârstă de 15 ani, să coboare la masă. Nu a primit însă niciun răspuns. A fost găsit de unul dintre fraţii săi spânzurat în dormitor, spre disperarea întregii familii.

Nu au mai putut face nimic, decât să se întrebe de un milion de ori: De ce? Acum, mama încearcă să tragă un semnal de alarmă, folosind experienţa tragică din 2019 pentru a-i ruga pe părinţi să fie foarte atenţi în privinţa problemelor pe care le pot avea adolescenţii şi pe care nu vor să le discute atât de uşor, dar şi pentru a-i sfătui să le fie alături şi să le acorde sprijin orice ar fi.

Mama băiatului care s-a sinucis: "Casa este mai liniştită, lipseşte ceva important"

Într-o postare emoţionantă pe Facebook, scrisă la momentul morţii lui Dixon, Gemma, o fostă asistentă didactică, a spus că pierderea lui i-a frânta inima.

Pe acelaşi subiect

“Deşi nimic nu s-a schimbat, totul pentru noi s-a schimbat. Am continuat să mergem înainte, dar cu o tristeţe, o greutate care nu va dispărea. Râdem când ne amintim de el, dar apoi plângem când ştim că nu mai e. Casa este mai liniştită, lipseşte ceva important, ceva ce nu vom putea recupera niciodată. Durerea de a-ţi pierde copilul este cu adevărat îngrozitoare”, a scris mama.

Elevul se jucase cu fratele său Archie în ziua în care a murit, ca şi când nimic nu avea să prevestească tragedia. Gemma nu a observat nimic neobişnuit în ceea ce priveşte modul în care acesta s-a comportat înainte de a recurge la gestul extrem.

O primă anchetă nu a reuşit să hotărască că moartea lui a fost o sinucidere din cauza lipsei de dovezi potrivit cărora el s-ar fi gândit la asta, dar două luni mai târziu, fratele lui Dixon a găsit mesaje pe Instagram care “demonstrau în mod clar” că se gândea la sinucidere.

O altă audiere a avut loc la Tribunalul Coronerului din Preston, unde noile probe au fost analizate de către coronerul Richard Taylor, relatează The Sun.

“Mi-ai spus că Dixon fusese chemat la masa de seară şi nu a venit. Unul dintre fraţii lui a urcat la etaj şi l-a găsit. Mi-ai spus că avea migrene şi că miercuri s-a întors acasă de la şcoală pentru că nu se simţea bine. Mi-ai spus că îi plăcea şcoala şi că se trezea devreme în majoritatea dimineţilor. Nu a dat niciodată semne de sentimente depresive. Ai crezut că nu a fost o sinucidere şi că poate a fost doar un accident şi am fost de acord cu tine, menţionând asta în concluzia narativă”, s-a adresat Taylor mamei băiatului, în timpul audierilor.

Mesajele trimise online prevesteau tragedia

El a spus că intențiile lui Dixon nu erau cunoscute la momentul respectiv, dar mesajele de pe Instagram găsite câteva luni mai târziu şi care se întindeau din 2018 până la trei zile înainte de moartea sa, au oferit o perspectivă mult mai clară asupra cadrului său mental.

„Nu m-am gândit niciodată că va face așa ceva, nu a menționat niciodată nimic despre sinucidere sau despre depresie, am fost cu el aproape în fiecare zi din viața lui și m-aș fi așteptat să văd ceva. N-am ştiut nimic”, a mărtuirist mama băiatului.

“Dovezile pe care le avem acum, obținute la aproape două luni de la anchetă, demonstrează în mod clar gândurile sinucigașe în mesajele de pe Instagram”, a concluzionat la acel moment anchetatorul.

După anchetă, Gemma a îndemnat pe oricine din Marea Britanie care se confruntă cu probleme de sănătate mintală sădiscute şi să apeleze la ajutor specializat pentru prevenirea acestor tragedii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Suferinţă cruntă pentru o mamă, după ce fiul de 15 ani s-a spânzurat în dormitor, în UK. Unul dintre fraţi l-a găsit: "N-am ştiut nimic”