Antena Meniu Search
x

Foto "Suntem siguri că e ucigașul lui Madeleine" Un procuror german este pe punctul de a elucida cea mai cunoscută dispariție din lume

Un procuror german susține că este "sigur" că Madeleine McCann, fetița din Marea Britanie dispărută într-o stațiune din Portugalia, în 2007, la vârsta de trei ani, a fost ucisă de suspectul Christian Brückner.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 06.05.2022, 10:38

Madeleine McCann și suspectul Christian Brückner
"Sutem siguri că e ucigașul lui Madeleine" Răsturnare de situație în cazul celei mai faimoase dispariții din lume - Profimedia Images

Procurorul Hans Christian Wolters, care investighează în acest moment cea mai faimoasă dispariție a unui copil din istoria recentă, a declarat marți la televiziunea portugheză Correio da Manhã TV că anchetatorii au găsit "noi dovezi" care îl leagă pe Brückner, un violator condamnat, de dispariția micuței Madeleine McCann, în stațiunea Praia da Luz. Christian Brückner, însă, nu a fost până în acest moment pus sub acuzare. "Investigația este încă în desfășurare, dar cred că am găsit noi fapte, noi dovezi, nu dovezi criminalistice, dar dovezi", a declarat Wolters, potrivit CNN. "Suntem siguri că el este ucigașul lui Madeleine McCann", a spus el.

Hans Christian Wolters a făcut aceste declarații la 15 ani de la dispariția lui Madeleine, cunoscută drept "Maddie". Fetița a dispărut pur și simplu de pe fața pământului de data de 3 mai 2007, iar de atunci soarta ei a fost subiectul a nenumărate speculații, ce nu au ocolit nici familia. Părinții ei, Kate și Gerry McCann, se aflau la un restaurant atunci când copila a dispărut din camera ei, în cursul serii.

Dispariția lui Madeleine McCann. În căutare adevărului

În cursul lunii aprilie, oficiali din Germania și Portugalia l-au numit pe Christian Brückner, un individ în vârstă de 45 de ani, drept suspect oficial. Acesta este german, dar a trăit în regiunea Algarve în perioada 2005 - 2007, atunci când a dispărut Madeleine McCann.

Procurorii l-au suspectat pe Brückner - cunoscut drept Christian B din cauza legilor germae privind dreptul la viața privată - încă din 2020. Aceștia nu s-au sfiit că declare, la momentul respectiv, că, cel mai probabil, Maddie este moartă. A fost pentru prima oară de când procurorii portughezi au identificat un suspect oficial, după ce în 2007 părinții copilei fuseseră numiți drept suspecți de către anchetatorii din regiunea Algarve. Într-o declarație publicată pe 22 aprilie 2022, părinții copilei dispărute au anunțat că au primit cu bucurie vestea - o veste ce ar indica progrese în investigație. "Chiar dacă posibilitatea e mică, nu am renunțat la speranța că Madeleine este încă în viață și că vom fi reuniți cu ea", au postat ei, pe site-ul dedicat căutării lui Maddie.

Christian Brückner declarase în trecut că stătuse cu prietena lui întreaga noapte în care Madeleine a dispărut, însă procurorul german Hans Christian Wolters le-a spus celor de la CMTV că nu are "niciun alibi". Întrebat dacă echipa lui de investigatori au găsit obiecte apaținându-i lui Madeleine, în rulota lui Brückner, Wolters a spus că nu va intra în detalii, precizând "că nu vrea să nege". Christian Brückner este în acest moment încarcerat în Germania, după ce a violat o femeie în regiunea Algarve, în care se află și stațiunea Praia da Luz. Acesta a fost implicat și în alte infracțiuni. Potrivit unor documente intrate în posesia Reuters, acesta a furat din hoteluri și apartamente de vacanță, fiind prins de asemenea în timp ce fura motorină dintr-un port portughez sau falsifica pașapoarte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » "Suntem siguri că e ucigașul lui Madeleine" Un procuror german este pe punctul de a elucida cea mai cunoscută dispariție din lume