Antena Meniu Search
x

Cazul Madeleine McCann: Autoritățile portugheze declară un bărbat ”suspect oficial”

Un bărbat german a fost numit oficial ca fiind suspect în celebrul caz al dispariției fetiței Madeleine McCann în urmă cu 15 ani. Vestea a venit de la procurorii portughezi. Poliția germană a declarat în trecut că Christian Brueckner, în vârstă de 44 de ani, este probabil responsabil de dispariția copilei în 2007.

de Redactia Observator

la 22.04.2022, 15:03

Cazul Madeleine McCann: Autoritățile portugheze declară un bărbat ”suspect oficial”
Madeleine McCann a dispărut în timpul unei vacanțe cu familia în Praia da Luz, pe 3 mai 2007 - AFP

Christian Brueckner, un german condamnat la închisoare pentru viol, a fost numit de poliția portugheză ”suspect oficial” în acest caz. Însă bărbatul care se află în prezent în închisoare în Germania nu a fost arestat sau acuzat oficial, relatează The Guardian. Avocatul suspectului a confirmat că clientul său nu a fost acuzat în acest caz.

Procurorii din Faro nu l-au numit public pe bărbat, dar au precizat într-o declarație că acesta a fost identificat ca suspect de autoritățile germane, la cererea portughezilor. Decizia ar putea fi legată de faptul că acest caz se apropie termenul  de 15 ani de prescripție a faptelor în Portugalia. Madeleine a dispărut pe 3 mai 2007, în timp ce se era în vacanță cu părinții în Praia da Luz din Portugalia.

Este prima dată când procurorii portughezi identifică un suspect oficial în acest caz de când Kate și Gerry McCann, părinții copilei, au fost numiți suspecți în 2007. Ulterior, aceștia au fost eliberați. Procurorii au spus că ancheta a fost efectuată cu cooperarea autorităților britanice și germane. Decizia ar putea permite ca Brueckner să fie extrădat în Portugalia pentru a fi audiat oficial. Friedrich Fuelscher, avocatul bărbatului, a spus pentru Bild că decizia portughezilor pare a fi un ”truc procedural”.

Se împlinesc 15 ani de la dispariția lui Madeleine McCann, termenul la care faptele se prescriu în Portugalia

Pe acelaşi subiect

Poliția germană a declarat în iunie 2020 că Madeleine este presupusă decedată și că Brueckner este cel mai probabil responsabil de asta. Cu toate acestea, autoritățile britanice continuă să trateze cazul lui Madeleine ca pe un caz dispariție, iar părinții ei ”încă speră” că Madeleine este în viață. În prezent, Christian Brueckner ispășește o pedeapsă în închisoarea Oldenburg, nordul Germaniei, pentru că a violat o femeie în 2005, în aceeași zonă din regiunea Algarve din Portugalia unde Madeleine a dispărut în 2007. 

Brueckner, denumit Christian B în Germania din cauza legilor stricte de aici privind confidențialitatea, a fost găsit vinovat în 2019 de violarea unei americance în vârstă de 72 de ani și a fost condamnat la șapte ani de închisoare. Un tribunal federal din Karlsruhe, sud-vestul Germaniei, a respins un recurs al său, în noiembrie 2020.

Brueckner a negat că a fost implicat în cazul lui Madeleine. Copila a dispărut din apartamentul unde stătea cu familia ei în Portugalia, în vreme ce părinții ei luau masa cu prietenii la un bar din apropiere. Dispariția ei a declanșat una dintre cele mai mari căutări de acest gen din ultimii ani.

Luna viitoare se împlinesc 15 ani de când Madeleine este de negăsit. Fetita urma să împlinescă 4 ani la câteva zile după ce a dispărut. 

Brueckner a locuit în regiunea Algarve între 1995 și 2007, unde a spart hoteluri și apartamente de vacanță, potrivit documentelor judecătorești analizate de Reuters în 2020. De asemenea, a falsificat pașapoarte și a fost prins furând motorină. Poliția investighează și dacă are vreo legătură cu alte dispariții ale unor copii în zonă.

Poliția judiciară din Portugalia a predat autorităților britanice în 2012 documente cu sute de nume legate de cazul lui Madeleine, înclusiv Brueckner. Poliția germană a avut prima inforrmație care-l leagă pe Brueckner de cazul lui Madeleine în 2013.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Cazul Madeleine McCann: Autoritățile portugheze declară un bărbat ”suspect oficial”