Antena Meniu Search
x

Tânăr cu "inima de aur", mort la 22 de ani. A sărit în apă după o fată care voia să-şi ia zilele, deşi nu ştia să înoate. Tragedie în UK

Un tânăr de 22 de ani din Marea Britanie a murit înecat, în încercarea disperată de a-şi salva prietena. Fata de 19 ani ar fi încercat să-şi curme zilele, iar Alex Gibson nu a mai ţinut cont de faptul că nu ştie să înoate. S-a aruncat curajos în apă şi valurile i-au adus sfârşitul. 

de Redactia Observator

la 29.01.2022, 17:40

- Facebook

Alex Gibson ieşise cu prietenii, fără să îşi imagineze că în doar câteva ore viaţa lui va atârna de o decizie majoră. La un moment dat, tânărul de 22 de ani din Blackpool, Marea Britanie, a primit un telefon de la prietena sa, aflată în zona North Pier, care plângea că "nu mai vrea să trăiască". Imediat, Alex a fugit spre ţărm, unde a găsit-o zbătându-se, între viaţă şi moarte, deja între valuri. Cu toate că nu ştia să înoate, altruismul a câştigat în faţa raţiunii, iar tânărul s-a aruncat în apă, în încercarea disperată de a-şi salva prietena.

Filmul tragediei în care Alex şi-a pierdut viaţa

Incidentul s-a petrecut vara trecută, pe 29 iulie 2021, însă audierile continuă şi în prezent, relatează Daily Mail. Săptămâna aceasta, anchetatorii au aflat că fata a reuşit să iasă din apă şi a cerut ajutor, însă nimeni nu a mai putut face nimic pentru Alex. Trupul său neînsufleţit a fost adus la mal o oră mai târziu. "Eram amândoi lângă trepte, în apă. Încercam să-l ajut pe Alex, pentru că nu ştia să înoate. Ne agăţam unul de celălalt, încercând să rămânem la suprafaţă. Mi-am dat seama că singura cale era să îl scoată cineva din apă, aşa că i-am spus că plec după ajutoare. Mi-a luat ceva vreme să ajung la mal, curenţii erau foarte puternici", a povestit tânăra. De pe mal, i-a strigat lui Alex că totul va fi bine ... Dar soarta avea alte planuri pentru el. 

Nimeni nu l-a putut salva pe tânărul luat de ape

Pe acelaşi subiect

În acea noapte, Mark Wright dormea într-un adăpost din apropiere. Acesta spune că s-a trezit la ora 04:10, alertat de un strigăt sfâşietor. Era prietena tânărului, care ţipa: "Alex, nu pot trăi fără tine!" David Langton, care se afla la rândul său în adăpost, i-a cerut atunci colegului său să îşi ia telefonul şi să intervină. Fata le-a mărturisit că încerca să se sinucidă. Împreună, l-au căutat cu privirea pe Alex, însă nicio rază de lumină nu reuşea să spargă întunericul.

La 04:25, au alertat un poliţist aflat în trecere. După ce i-au explicat situaţia, tânăra i-a spus ofiţerului Ryan Kavanagh că nu şi-ar putea ierta moartea lui Alex şi că îşi va lua zilele dacă el a pierit din vina ei. Însă inima lui încetase deja să bată. I-au găsit cadavrul adus de valuri la mal, la o distanţă de 200 de metri. Manevrele de resuscitare nu au avut succes şi decesul a fost constatat la spital, la ora 06:20.

Lacrimi amare pentru tânărul care a murit eroic

Alex este descris de familie şi apropiaţi în cele mai frumoase cuvinte. "Era vegan şi avea o inimă de aur", îşi aminteşte unul din prietenii săi, căruia i-a fost "ca un frate". Se pare că tânărul trecuse prin clipe grele şi avea gânduri suicidale, dar nu există dovezi care să indice că s-ar fi înecat intenţionat. În amintirea sa, tatăl lui va amplasa o plăcuţă memorială la locul morţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Tânăr cu "inima de aur", mort la 22 de ani. A sărit în apă după o fată care voia să-şi ia zilele, deşi nu ştia să înoate. Tragedie în UK