Antena Meniu Search
x

Galerie foto Tânără de 21 de ani, orbită de un tatuator după ce a încercat să-şi vopsească globii oculari: "Am o tristețe în spate, dar măcar trăiesc”

O tânără a fost orbită la 21 de ani de un tatuator, după o încercare greşită de a-i vopsi globii oculari cu cerneală neagră. În urma incidentului, acesta a fost amendat cu 30.000 de lire sterline.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 04.01.2023, 17:36

Piotr A. a fost găsit vinovat de incompetenţă de către un tribunal din Wroclaw, Polonia. Potrivit datelor din anchetă, acesta nu ar fi ştiut să facă tatuaje pentru ochi și a folosit o tehnică similară cu tatuarea pielii.

O greşeală a lăsat-o fără vedere

Aleksandra Sadowska, în vârstă de 25 de ani, a rămas fără vedere la un ochi şi nevoită să îl scoată pe celălalt din cauza cernelii. Tânăra, în vârstă de 21 de ani la momentul incidentului, alesese studioul de tatuaje din Varşovia după ce a cercetat online şi a cerut mai multe sfaturi în legătură cu artiştii de tatuaje din oraş. Fusese inspirată de rapperul polonez Popek, care îşi făcuse aceeaşi procedură pentru a scăpa de albul din jurul ochilor.

Întotdeauna mi-am dorit ochi tatuați, am crezut că mi se potrivesc”, a povestit ea.

Pe acelaşi subiect

Faptul că şi-a pus încrederea în Piotr A., avea însă să îi aducă consecinţe catastrofale Aleksandrei. A început rapid să aibă dureri insuportabile în zona ochilor, dureri despre care tatuatorul a asigurat-o că sunt normale şi că pot fi tratate cu analgezice, relatează The Sun. Ce nu ştia ea de fapt era că artistul îi pătrunsese prea adânc în globii oculari cu acul, în timp ce folosea o cerneală care nu era certificată pentru utilizare pe ochi.

Medicii i-au spus că daunele sunt „ireparabile”

Ochii Aleksandrei au început curând să arate ca doi bulgări de zăpadă și, în cele din urmă, și-a pierdut complet vederea la ochiul drept. Medicii i-au spus că daunele sunt „ireparabile” și că inclusiv vederea la ochiul stâng i se va deteriora în curând. Făcuse glaucom și cataractă avansată, fiind nevoită să treacă prin trei operaţii, dar fără succes. A fost forțată să-și înlocuiască unul dintre ochi cu o proteză, în timp ce, cu celălalt nu mai poate distinge decât lumini.

La aproape şase ani de la procedura eşuată, Aleksandra a hotărât să dea în judecată studioul de tatuaje. O investigație a constatat că Piotr A. a făcut o serie de „greșeli grave” când a adăugat cerneala în globii oculari. O eroare fundamentală a fost utilizarea cernelii de corp pentru tatuarea pielii – o substanţă care nu ar trebui să intre niciodată în contact cu ochiul.

„Există dovezi clare că artistul tatuator nu a știut să efectueze o procedură atât de delicată. Și totuși a decis să o facă, ceea ce a dus la această tragedie”, a declarat avocatul Aleksandrei, potrivit presei locale.

În ciuda faptului că tânăra de 25 de ani a fost complet afectată de pierderea vederii, ea a spus anterior că nu se va ascunde în spatele unei măşti: „Din păcate, deocamdată medicii nu îmi oferă prea mult optimism pentru ameliorare. Daunele sunt prea profunde și extinse. Mă tem că voi fi complet oarbă. Nu mă voi închide în pivniță și nu voi fi deprimată. Am o tristețe în spate, dar măcar trăiesc”.

Amendă de 30.000 de lire sterline

Piotra A., care se pare că continuă să conducă studioul unde efectuează în principal piercing-uri la urechi,a fost condamnat pentru că nu a oferit asistență victimei și pentru cauzarea unei invalidități permanente. El a primit o amendă de 30.000 de lire sterline, precum și 360 de ore de muncă în folosul comunității, potrivit hotărârii din 20 decembrie.

Avocații Aleksandrei au spus că vor contesta decizia din cauza prejudiciului care i-a adus o suferinţă pe viaţa tinerei.

„În evaluarea noastră preliminară, suma de 150.000 PLN (aproximativ 30.000 lire sterline) este încă disproporționată în raport cu gradul de prejudiciu suferit de invaliditatea severă sub forma pierderii totale a vederii”, a subliniat avocatul Paweł Jagielski.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Tânără de 21 de ani, orbită de un tatuator după ce a încercat să-şi vopsească globii oculari: "Am o tristețe în spate, dar măcar trăiesc”