Antena Meniu Search
x

Foto Tânără mamă, pe cale să devină asistentă, moartă la doar 22 de ani dintr-o "eroare medicală". Părinţii femeii acuză spitalul din Anglia

O tânără de doar 22 de ani şi-a luat adio de la viaţă, din ceea ce rudele sale acuză a fi o eroare de procedură medicală. Femeia descrisă de apropiaţi drept "superbă, trup şi suflet", se pregătea să devină asistentă, când a suferit trei atacuri de cord. Ar fi putut fi salvată, susţin părinţii acesteia, care cred că moartea lui Jodie McCann a survenit intubării efectuate necorespunzător.

de Redactia Observator

la 20.04.2023, 18:05

Jodie McCann a murit la 22 de ani, răpusă de boală, după cum susţin medicii, sau de neglijenţa acestora din urmă, după cum afirmă rudele fetei decedate. Potrivit Mirror, tânăra se pregătea să devină asistentă medicală. Suferea de pancreatită, iar trei atacuri de cord i-au slăbit inima deja plăpândă. În plus, ar fi fost intubată greşit, ceea ce i-ar fi grăbit sfârşitul, au declarat părinţii lui Jodie, în timpul procesului.

Ultimele ore din viaţa lui Jodie

Tânăra, mamă a unui copilaş rămas acum orfan, ar fi fost privată de oxigen şi îngrijită precar în perioada internării sale în Spitalul din Burton-upon-Trent, Staffordshire. Venise pentru a trata o pancreatită, în luna martie a anului trecut. Inima ei nu a făcut însă faţă încercărilor grele la care i-a fost supus trupul, aşa că a ajuns de urgenţă la Terapie Intensivă, ventilată mecanic.

Pe data de 2 aprilie 2022, i-a fost schimbat tubul, moment în care lucrurile au luat întorsătură tragică. Jodie a fost declarată moartă cu puţin înainte de zorii zilei următoare, sufocată, după alte două atacuri de cord. Procuroarea Elizabeth Didcock a afirmat în instanţă că au fost înregistrate "lacune grave în îngrijirea pacientei", fiind extrem de probabil ca decesul ei să fi fost evitat. În plus, ar fi lipsit echipamente medicale esenţiale, iar anestezistul nu ar fi fost prezent când lui Jodie i-a fost înlăturat tubul.

Mama tinerei are inima zdrobită de durere

Cu inimile îndurerate, părinţii şi apropiaţii tinerei cer să se facă dreptate. "Este aproape imposibil să pun în cuvinte ce înseamnă pierderea ei. A fost un an de coşmar", spune Sloane Warbrick, mama lui Jodie. "Era fiica mea cea mare, dar şi prietena mea cea mai bună. Nu-mi vine să cred cum a intrat în spital şi nu a mai putut ieşi vie de acolo, să revină acasă", adaugă ea. "Jodie era superbă, trup şi suflet. Vedea mereu binele în oameni şi nu ezita să ofere ajutor oricui avea nevoie. De asta visa să devină asistentă. Viaţa nu va mai fi niciodată la fel fără ea", mai spune femeia, îndoliată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Tânără mamă, pe cale să devină asistentă, moartă la doar 22 de ani dintr-o "eroare medicală". Părinţii femeii acuză spitalul din Anglia