Antena Meniu Search
x

Galerie foto Tată a doi copii, lovit de fulger la doar o zi după ce pornise într-o călătorie pe bicicletă prin Argentina. Plănuise traseul timp de 9 ani

Un tată a doi copii, pasionat de ciclism, pornise de doar o zi într-o călătorie de 2600 de kilometri prin Argentina pe bicicletă, când a fost lovit de un fulger.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 11.01.2022, 16:51

German Neculman, în vârstă de 39 de ani, a fost lovit de fulger și a murit la doar o zi distanţă după ce pornise într-un tur de-a lungul Argentinei, o vacanţă pe care o plănuise de mai bine de nouă ani. Voia să meargă cu bicicleta din nord-vest până în satul Dina Huapi, lângă vârful Patagoniei, în partea de sud a ţării.

Bărbatul plănuise timp de 9 ani călătoria

Denumise aventura “Calea Condorului” şi petrecuse 9 ani încercând să găsească cele mai potrivite trasee pentru a-şi transforma visul în realitate. Călătoria trebuia să dureze 130 de ore, o performanţă cu care s-ar fi mândrit extrem de tare la final.

Călătoria lui s-a transformat într-o adevărată tragedie, după ce a fost lovit de fulger în apropierea orașului Abra Pampa, din provincia Jujuy, la scurt timp după ce a pornit la drum.

Pe acelaşi subiect

Era căsătorit şi avea doi copii pe care îi iubea extrem de tare. Voia să le ofere un motiv ca cei mici să se mândrească cu el, să spună tuturor “tati e cel mai tare biciclist!”, dar totul s-a năruit în doar câteva secunde. Plecase pe 4 ianuarie; a doua zi, în jurul orei 17:30 era pe traseu alături de doi prieteni când a fost lovit brusc de un fulger. Până la sosirea medicilor, fostul electrician era deja mort. Trupul neînsufleţit a fost dus la o morgă de la spitalul Nuestra Senora del Rosario, potrivit Mirror.

German Neculman se îmbarcase într-un avion spre Argentina în ziua de Anul Nou. Postând pe Instagram, el a povestit cum a avut nevoie de 9 ani ca să-şi cumpere echipamentul necesar şi ca să se antreneze îndeajuns încât să reziste pe traseu. Pe reţelele de socializare oamenii i-au adus omagii şi i-au lăsat mesaje de adio, mulţi fiind şocaţi de vestea tragică şi dureroasă.

„Odihnește-te în pace prietene”

"Ai pornit spre ceva mult mai mare, esti etern. Vei fi mereu cu noi"

„Aș dori să-ţi mulțumesc pentru energia transmisă. Am nevoie de putere să înfrutn această veste. Ştiu că German va fi alături de noi pentru totdeauna”, au fost doar câteva dintre mesajele apropiaţilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Tată a doi copii, lovit de fulger la doar o zi după ce pornise într-o călătorie pe bicicletă prin Argentina. Plănuise traseul timp de 9 ani