Antena Meniu Search
x

Galerie foto „Tata m-a îmbrățișat puternic şi mi-a spus: Îmi pare rău că ți-am ucis mama”. Un accident tragic s-a transformat într-o suferinţă de neimaginat pentru o familie din SUA

O clipă fatală şi o tragedie care le-a marcat familia pentru totdeauna. În iunie 2019, Theo Boyd a primit un telefon prin care era anunţată că acasă a avut loc un accident înfiorător acasă la părinţii săi. A mers într-o fugă, cu inima bătându-i cu putere în piept.

de Monica Palade

la 01.10.2023, 12:34

Când a ajuns a aflat ce s-a întâmplat. Tatăl său o omorâse accidental pe mama sa. Mai aveau şase luni şi împlineau 50 de ani de căsătorie. Şi se iubeau enorm. Joe Boyd se afla la volanul tractorului, la ferma lor din Texas, când şi-a călcat accidental soţie, pe Sue, în vârstă de 74 de ani, strivind-o.

Reamintindu-și incidentul îngrozitor din iunie 2019, Theo, în vârstă de 51 de ani, a povestit: „Eu și mama ne-am scris mesaje toată ziua și apoi nu am mai primit niciun mesaj de câteva ore, ceea ce mi s-a părut ciudat. Atunci am primit un telefon care mi-a spus că trebuie să merg la fermă, deoarece a avut loc un accident. Când am ajuns acolo, am aflat că mama mea a fost ucisă pe loc de un tractor care a trecut peste ea. Mi-au spus că tatăl meu a fost cel care îl conducea”.

Înfiorătorul accident

Joe se aplecase pe partea laterală a tractorului Harvester 1468 de 5 tone - supranumit „Big Red” - pentru a lua o cutie de baterii de la Sue când piciorul i-a alunecat de pe ambreiaj. „Tractorul a trecut peste partea superioară a corpului, mâinile și brațul drept ale mamei. Tata a crezut că tractorul era în poziție neutră, dar a alunecat în High-1, cea mai rapidă treaptă. Mama a fost zdrobită instantaneu de la umeri în sus. Fiecare os din cap, gât, craniu și față a fost complet zdrobit. A murit pe loc. Directorul de pompe funebre mi-a spus mai târziu: „Nu cred că a știut vreodată”. A fost atât de instantaneu”, a mai povestit Theo Boyd, potrivit The Sun.

Pe acelaşi subiect

„Îmi amintesc că eram la pământ când mi-au spus ce s-a întâmplat. Nu-mi amintesc cum am ajuns acolo. Mintea mea făcea lucruri pentru a-mi elimina trauma. Mă gândeam la orice putea să mă îndepărteze de situație. Am plâns și a fost această ceață uriașă care a venit peste mine”.

Consumat de vinovăție, tatăl ei isteric se uita cum echipajul de urgență pregătea cadavrul lui Sue pentru a fi dus la morgă. „L-au ținut pe tati în ambulanță până când am ajuns noi la fața locului. Era de neconsolat și incapabil să gândească rațional. Era într-un șoc total, neîncrezător, furios, înjurând, plângând, țipând, într-un chin total pentru ceea ce se întâmplase. Tocmai începuse primele momente de durere complicată. Știa că viața lui nu va mai fi niciodată la fel. M-a strâns și m-a îmbrățișat puternic şi îmi spunea: „Îmi pare rău că ți-am ucis mama”. Se simțea 100% responsabil, dar a fost un accident tragic. De cel mai rău tip. Zile și săptămâni mai târziu, tati a spus că atunci când s-a întâmplat, a sărit de pe tractor știind că trebuie să fie moartă, dar nu a vrut să creadă. El a spus că a sunat la 911, fără să-și dea seama că ea ar fi putut fi bine. Le-a spus șerifului și personalului de urgență că vrea să-și pună capăt vieții la locul tragediei și să meargă cu ea. Nu a făcut-o pentru că nu a vrut ca eu și sora mea să avem mereu întrebări despre ce s-a întâmplat acolo”.

"Au trebuit să o reconstruiască - a fost șocant. Omul de la pompe funebre ne-a spus că va fi dificil. A petrecut 13 ore pregătind corpul mamei ca să o putem vedea și era frumoasă. Nu a vrut să vedem ce a văzut tatăl meu. A fost uimitor ce au putut să facă, doar ca să o putem vedea pentru ultima dată”, a mai povestit Theo Boyd.

În lunile care au urmat înmormântării, Joe a fost afectat de vinovăție și s-a învinuit pentru accident, în ciuda asigurărilor lui Theo și ale surorii ei. „Tata își pierduse cel mai bun prieten din lume. Nu l-am învinuit, dar am simțit o mare durere pentru cât de mult îl durea asta. S-a învinuit pe sine și asta nu a dispărut niciodată. Tocmai vinovația asta l-a consumat. A trebuit să-i spunem continuu că nu a fost vina lui. Nu cred că a putut scăpa vreodată de acea imagine. S-a învinuit și asta nu a dispărut niciodată. Era trist și singur. L-am vizitat și l-am sunat în fiecare zi, dar cred că s-a săturat de vizitele mele. Într-o zi mi-a spus că s-a dus să ia o felicitare de ziua surorii mele și a venit acasă și a plâns ore în șir”, a mai povestit fiica bărbatului.

De Ziua Tatălui de anul trecut, familia a îndurat încă o tragedie când Joe, în vârstă de 78 de ani, s-a sinucis. „Cu o zi înainte am luat cu toții prânzul și era agitat”, își amintește Theo. „Și-a deschis cadourile și a vrut să meargă la culcare. I-am spus că o să vin să-l văd luni sau marți. Dar dintr-un motiv oarecare, m-am gândit să merg să-i fac micul dejun. M-am dus acolo și atunci l-am descoperit”.

Ea continuă: „La început nu am știut ce s-a întâmplat. Am crezut că a căzut și s-a dus înapoi în pat. Am sunat-o pe sora mea țipând și am continuat să intru și să ies din cameră. Sora mea mi-a spus că trebuie să mă întorc și să caut semne că s-a sinucis. Trecuseră trei ani de la accidentul mamei".

Theo, care şi-a împărtășit povestea pentru a marca prevenirea sinuciderii, a scris o carte intitulată My Grief is Not Like Yours (Durerea mea nu este ca a ta), împărtășind povestea ei în speranța de a ajuta oamenii care se confruntă cu pierderea celor dragi. „Dacă nu te descurci cu durerea ta, aceasta se poate transforma mai târziu într-o depresie. Trebuie să-i dai drumul. Lasă-te să fii trist. E în regulă. Durerea ta nu este ca a tuturor celorlalți”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » „Tata m-a îmbrățișat puternic şi mi-a spus: Îmi pare rău că ți-am ucis mama”. Un accident tragic s-a transformat într-o suferinţă de neimaginat pentru o familie din SUA