Antena Meniu Search
x

Timp de 20 de ani, un polițist a violat zeci de femei pe care le-a cunoscut pe siteurile de întâlniri. Britanicul s-a folosit apoi de uniformă ca să le amenințe

Timp de 20 de ani și sub protecția hainei de polițist, un bărbat a violat zeci de femei, pe care le-a cunoscut pe siteurile de întâlniri.

de Redactia Observator

la 16.01.2023, 15:29

În fața judecătorilor, ofițerul britanic David Carrick, 48 de ani, a recunoscut că este violator în serie și a pledat vinovat pentru 49 de infracțiuni, scrie BBC. La rândul său, Poliția Metropolitană a oferit scuze după ce s-a aflat că polițistul a intrat în atenția anchetatorilor pentru nouă incidente, inclusiv acuzații de viol, între 2000 și 2021.

Polițist, violator în serie 

Un ofițer superior a declarat că infracțiunile sale au fost „fără precedent în poliție". „Ar fi trebuit să identificăm modelul său de comportament abuziv și, pentru că nu am făcut-o, am ratat oportunități de a-l elimina din organizație. Ne pare foarte rău pentru că a putut continua să-și folosească rolul de ofițer de poliție și, astfel, a prelungit suferința victimelor sale. Știm că s-au simțit incapabile să se prezinte mai devreme pentru că le-a spus că nu vor fi crezute”, a spus comisarul-adjunct Barbara Gray.

Carrick a fost suspendat din funcție după ce a fost arestat în octombrie 2021. Infracțiunile sale au început în 2003 și au fost făcute până în 2020, iar cele mai multe au avut loc în Hertfordshire, unde locuia.

Și primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că este „absolut dezgustat și îngrozit" de crimele lui Carrick. El a mai spus că „trebuie să se răspundă la întrebări serioase despre cum a putut să abuzeze de poziția sa de ofițer în acest mod îngrozitor".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Dacă v-aţi achiziţiona o maşină nouă, aţi opta pentru un autoturism electric?
Observator » Mapamond » Timp de 20 de ani, un polițist a violat zeci de femei pe care le-a cunoscut pe siteurile de întâlniri. Britanicul s-a folosit apoi de uniformă ca să le amenințe