Antena Meniu Search
x

Galerie foto Trauma unei mame din UK, după ce a descoperit că fetiţa ei de doar 8 luni a murit în somn, lângă ea: "Am ţipat cât m-au ţinut plămânii"

O mamă cu inima frântă de durere a povestit clipele traumatizante prin care a trecut atunci când a descoperit că fetiţa ei de doar opt luni murise în pat chiar lângă ea. Femeia spune că nu se va putea trezi niciodată din „coşmarul” care a lăsat-o fără bebeluşul ei.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 09.02.2022, 09:34

Mama în vârstă de 31 de ani s-a trezit într-un „coşmar real”, aşa cum chiar ea descrie, atunci când a descoperit că fetiţa ei de opt luni, cel mai mic membru al familiei, era moartă. Faye Hughes, care mai are patru copii, a spus că micuţa Jorgie-May Nancy Thorpe se îmbolnăvise în lunile care au precedat moartea ei prematură, dar tragedia inexplicabilă a afectat întreaga familie. Acum, femeia este hotărâtă să păstreze vie amintirea fiicei sale, strângând bani pentru a ajuta alte familii şi pentru a creşte gradul de conştientizare şi sensibilizare.

Citește și: Ce se întâmplă cu corpul tău dacă dormi mai mult. Un nou studiu te învață cum să arzi mai multe calorii

Durerea mamei în momentul în care şi-a găsit fetiţa fără suflare

În noaptea fatidică de dinaintea zilei de 13 iunie 2018, Faye a povestit că „nimic nu o liniştea”. În cele din urmă, după multe îmbăţişări şi după ce a legănat-o, cea mică a adormit. Din nefericire însă, Jorgie nu s-a mai trezit niciodată. Când a deschis ochii şi a verificat cum se simte copilul, mama şi-a dat seama că se întâmplase o adevărată tragedie. „Lumea mea se sfărâmase”, a mărturisit aceasta.

Pe acelaşi subiect

„Jorgie s-a născut pe 4 octombrie 2017 la 22.51 cu mama și sora mea alături. Familia mea era completă. Am fost cea mai norocoasă mamă având cei mai frumoşi copii. Dar, pe 9 decembrie 2017, viața lui Jorgie s-a schimbat. A fost internată la spitalul din Bangor cu dificultăți de respirație. Respira atât de greu încât a fost pusă la un ventilator. Am crezut că e cea proastă zi din viaţa mea, dar aveam să aflu de-abia ulterior cum arată acea zi. Jorgie i-a speriat pe doctori pentru că nu putea să păstreze oxigenul în corp şi nu putea nici să expire. A fost monitorizată la Bangor ca să vedem dacă e cazul să o transferăm la Alder Hey, dar fata mea a fost peste aşteptări şi a fost externată la timp pentru a ajunge acasă şi pentru a participa împreună cu familia la spectacolele de Crăciun ale fratelui şi surorii ei. În cele din urmă a fost diagnosticată cu bronşită. Din acel moment am fost obișnuiți cu medicii şi spitalele. Am avut un Crăciun uimitor acasă, ca familia. Am fost toţi veseli în ajunul Anului Nou. Dar eram totuși pacienți obișnuiți la spital în ianuarie, februarie, martie, aprilie și mai pentru că eram atât de speriată pentru respirația ei. Îmi amintesc de o programare la doctor în care Jorgie a trebuit să fie pusă pe un nebulizator pentru că respirația ei era foarte slabă. Apoi a venit noaptea de 12 iunie 2018”, a povestit mama, potrivit Mirror.

Faye a spus că și-a adus fiica, Phoebe, de la dansuri, în timp ce Jorgie a rămas acasă cu tatăl, Rob. „Nu părea în regulă, părea că îi e frig şi nu se liniştea”, îşi aminteşte Faye. La întoarcere, femeia şi-a pus copiii în pat, dar în ciuda eforturilor nimic nu o putea linişti pe micuţa de opt luni.

„La 23.30 am coborât și am frecat-o cu Calpol şi am îmbrăţişat-o şi legănat-o. Am adormit lângă ea. Ne-am trezit mai apoi pe la 2.30 când Rob a ajuns acasă de la darts, apoi ne-am culcat din nou una lângă cealaltă pentru că singurul lucru care o alina era prezenţa mea. Era 7 dimineaţa când m-am trezit a doua zi şi ceva îmi spunea că nu e în regulă. Sentimentul ăla pe care nicio mamă nu ar trebui să îl simtă vreodată. Lumea mea se sfărâmase. Jorgie-May a mea murise în somn. Ştiam în inima mea că nu mai e, am ţipat cât m-au ţinut plămânii. Zilele de după înmormântare erau de cele mai multe ori neclare pentru mine. A fost cumplit”, a povestit mama.

Mama se implică acum în campanii pentru a ajuta alte familii care şi-au pierdut copiii

Faye mărturiseşte că pierderea copilului nu este un subiect despre care se vorbește des și că există mii de părinți care trăiesc zilnic cu o durere copleșitoare. De aceea și-a pus greutatea în spatele mai multor campanii și evenimente de sensibilizare şi conştientizare și a înființat o pagină de strângere de fonduri.

Următorul eveniment pe care îl organizează este „Sleeping Babies Fundraiser” pentru a strânge bani pentru Lullaby Trust, fundaţie care a sprijinit-o pe Faye și familia ei în perioada de după pierderea micuţei. „Când Jorgie-May și-a primit aripile, sprijinul din partea Lullaby Trust a fost absolut uimitor. Au oferit chiar și jucării și cărți copiilor mei pentru a-i ajuta să facă față pierderii”.

Aducându-i un omagiu lui Jorgie, Faye a adăugat: „Jorgie a fost un copil fericit, frumos, care a încălzit inimile tuturor. Toți cei pe care au întâlnit-o s-au îndrăgostit instantaneu de ea. Ea va fi mereu amintită și nu va fi uitată niciodată. Să menținem amintirile bebelușilor noștri atât de vii şi să ne amintim de ei, fie cu zâmbete, fie cu lacrimi”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Trauma unei mame din UK, după ce a descoperit că fetiţa ei de doar 8 luni a murit în somn, lângă ea: "Am ţipat cât m-au ţinut plămânii"