Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Nu au avut timp nici să țipe". O întreagă familie a pierit în urma unei alunecări de teren, în Brazilia. Mama ţinea în braţe un bebeluş de 1 an

O familie de cinci persoane a fost ucisă în mod cumplit în Brazilia, după ce casa lor a fost zdrobită de o alunecare de teren, în urma cantităţii considerabile de precipitaţii din ultima perioadă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 03.02.2022, 11:22

Vezi și

Mai multe oraşe au fost afectate de inundaţii şi alunecări de teren în Brazilia. Printre morţi se numără şi o fetiţă de doar un an care se afla în braţele mamei sale, Tatiane, la momentul tragediei. Vecinii nu au putut decât să privească cu groază cum întreaga casă este distrusă în urma dezlănţuirii naturii, conştienţi că cei 5 membri ai familiei dos Santos se află înăuntru.

Bebeluşul de doar un an se afla în braţele mamei la momentul tragediei 

Ricardo dos Santos, în vârstă de 40 de ani şi soția sa Tatiane au murit în mod tragic alături de cei trei copii ai lor, Richard – 12 ani, Nicole – 10 ani şi Tayane – 1 an.

Te-ar putea interesa și: Anunțul momentului despre Chefii de la Antena 1. Ce se întâmplă cu emisiunea lor de aventură culinară

Pe acelaşi subiect

Cadavrele familiei au fost găsite sub maldărul de nămol, după ce echipele de salvare au săpat ore întregi pentru a putea da de urma lor. Tragedia a avut loc orașul Várzea Paulista, din sudul Braziliei, relatează Daily Star. Vecinii au descris clipele cumplite după ce au văzut cum alunecarea de teren năvăleşte spre casa familiei dos Santos, locuinţă în care aceştia trăiseră în ultimii şase ani, fără nicio şansă să-i poată avertiza. În doar câteva clipe natura s-a dezlănţuit.

Reinaldo Pereira, în vârstă de 42 de ani, a vorbit despre întreaga tragedie într-un interviu pentru postul de ştiri brazilian G1: „Era în jurul orei 6 dimineața. Mă trezisem, când din senin râpa a luat-o la vale. Totul a fost foarte repede. Nici nu au avut timp să țipe. Mulți locuitori au văzut asta și nu au știut ce să facă pentru prietenul meu. Toţi împărţeau un dormitor al casei. Îl cunosc pe Ricardo de peste 30 de ani. Am crescut împreună. Locuiesc în acest cartier de 39 de ani. M-am născut aici. Nu am văzut niciodată să se întâmple asta. O tragedie".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mai multe fotografii făcute publice arată cum locuinţa a fost înghiţită de pământ în urma alunecării de teren. Aproximativ 40 de pompieri, ajutați de poliția militară și de Apărarea Civilă din São Paulo, au petrecut opt ore săpând pentru a putea recupera cadavrele. Vecinii din apropiere au fost evacuați din casele lor după ce experții au descoperit că mai multe locuinţe riscă să fie deteriorate sau distruse în urma unor posibile alte alunecări de teren din zonă.

Inundațiile au provocat pagube uriaşe în São Paulo, zonele cele mai afectate fiind Aruja, Francisco Morato, Embu das Artes și Franco da Rocha. Cel puțin 19 persoane au fost ucise de vineri din cauza ploilor abundente; iar cel puţin 500 de familii au rămas fără adăpost.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » "Nu au avut timp nici să țipe". O întreagă familie a pierit în urma unei alunecări de teren, în Brazilia. Mama ţinea în braţe un bebeluş de 1 an