Antena Meniu Search
x

Trei oameni morți din cauza unui aparat de înghețată, după infecția cu o bacterie des întâlnită

Trei persoane au murit după ce au fost infectate cu bacteria Listeria, depistată în aparatele de făcut îngheţată ale unui restaurant din Tacoma, Washington, au declarat responsabili sanitari, potrivit DPA.

de Redactia Observator

la 21.08.2023, 17:14

milkshake
Trei oameni morți din cauza unui aparat de înghețată, după infecția cu o bacterie des întâlnită - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Bacteria a fost identificată în toate cele trei feluri de milkshake vândute la restaurantul Frugals, a indicat vineri Departamentul de Sănătate Publică al statului Washington. În total, şase persoane au fost spitalizate după ce au consumat milkshake-uri în restaurantul respectiv, transmite Agerpres.

"Anchetatorii au găsit Listeria în aparatele de îngheţată, care nu au fost curăţate corespunzător. Nu ar fi alte restaurante Frugals afectate. Restaurantul a încetat să folosească aparatele de îngheţată la 8 august, însă Listeria poate îmbolnăvi oamenii până la 70 de zile de la consum", a precizat departamentul, într-un comunicat.

Tulpina de Liseria, găsită în milkshake-uri

Experţii în sănătate publică au testat amprenta genetică a bacteriei din milkshake-uri şi au ajuns la concluzia că este vorba de aceeaşi tulpină de Listeria care a îmbolnăvit cele şase persoane între 27 februarie şi 22 iulie.

Toate cele şase persoane prezentau afecţiuni care compromiteau capacitatea sistemului lor imunitar de a lupta împotriva infecţiilor, a declarat Departamentul de Sănătate.

Printre simptomele infecţiei cu Listeria se numără febra, durerile musculare şi oboseala, dar şi durerile de cap, convulsiile, pierderea echilibrului sau confuzia. Odată detectată, listerioza poate fi tratată cu antibiotice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Trei oameni morți din cauza unui aparat de înghețată, după infecția cu o bacterie des întâlnită