Antena Meniu Search
x

Turistul britanic care şi-a scris numele său şi pe al iubitei pe Colosseumul din Roma riscă până la 5 ani de închisoare

Bărbatul filmat săptămâna trecută în timp ce îşi grava numele pe un zid din amfiteatrul antic Colosseum din Roma este un turist care locuieşte în Marea Britanie, a declarat poliţia italiană, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 02.07.2023, 21:30

Vezi și

Poliţiştii au reuşit să-l identifice pe bărbat şi pe femeia cu care era cu ajutorul fotografiilor, dar nu au transmis numele celor doi.

Mai multe instituţii media din Marea Britanie spun că este vorba despre un cuplu care locuieşte în Bristol. Se crede că aceştia au părăsit Italia. Bărbatul riscă o amendă mare sau o pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani, dacă este acuzat şi condamnat.

Incidentul din capitala italiană a fost filmat de un alt vizitator care l-a mustrat verbal pe bărbat înainte de a preda înregistrarea oficialilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În înregistrare, bărbatul poate fi văzut scrijelind "Ivan + Hayley 23" - se crede că sunt numele celor doi - pe un zid al Colosseumului.

Incidentul a provocat furie în Italia şi în întreaga lume

Ministrul italian al Culturii, Gennaro Sangiuliano, a declarat: "Acest act a fost ofensator pentru toţi cei din întreaga lume care apreciază valoarea arheologiei, a monumentelor şi a istoriei".

Colosseumul, vechi de aproape 2.000 de ani, este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Romei imperiale şi este cel mai popular loc turistic din Italia. Este un sit protejat de UNESCO în cadrul Patrimoniului Mondial, ceea ce înseamnă că este considerat un loc cu "valoare universală excepţională".

Colosseumul a fost construit între anii 70 şi 80 după Hristos. În Roma antică, era folosit pentru execuţii publice şi sporturi sângeroase, precum lupte cu gladiatori şi cu animale sălbatice, care se desfăşurau în faţa a 50.000 de oameni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Turistul britanic care şi-a scris numele său şi pe al iubitei pe Colosseumul din Roma riscă până la 5 ani de închisoare