Antena Meniu Search
x

Un alpinist indian a fost găsit în viaţă la trei zile după ce dispăruse pe unul dintre cei mai periculoşi munţi din Himalaya. A căzut 300 de metri în gol

Un alpinist indian a fost găsit în viaţă, dar într-o stare critică, la trei zile după ce acesta dispăruse într-o crevasă pe Annapurna, unul dintre munţii cei mai periculoşi din lume, situat în Nepal, potrivit AFP.

de Redactia Observator

la 20.04.2023, 12:45

A căzut 300 de metri în gol
Un alpinist indian a fost găsit în viaţă la trei zile după ce dispăruse pe unul dintre cei mai periculoşi munţi din Himalaya - Profimedia

Anurag Maloo, în vârstă de 34 de ani, a căzut într-o crevasă luni, în timp ce cobora de la o tabără situată la altitudinea de 5.600 de metri pe Annapurna. Elicoptere ale echipelor de salvare au survolat ulterior această zonă izolată din masivul muntos.

Potrivit şerpaşului Chhang Dawa, din cadrul organizaţiei Seven Summit Treks, alpinistul a căzut 300 de metri până la baza crevasei, de unde a fost extras de o echipă formată din opt persoane.

''Se află în stare critică şi a fost transportat cu o aeronavă la un spital din Pokhara pentru a primi îngrijiri medicale'', a precizat AFP.

Annapurna este al zecelea cel mai înalt munte din lume

Pe acelaşi subiect

Annapurna, al zecelea cel mai înalt munte din lume, este dificil de escaladat şi înregistrează o rată de mortalitate mai ridicată decât Everestul. Luni, celebrul alpinist nord-irlandez Noel Hanna, de 56 de ani, a decedat în Tabăra IV, după ce a coborât de pe vârf. Ziua următoare, alpinistul indian Baljeet Kaur, de 28 de ani, şi compatriotul său Arjun Vajpai, de 30 de ani, au fost salvaţi după mai multe ore de căutări.

Sezonul de alpinism din Himalaya a început tragic săptămâna trecută odată cu dispariţia a trei şerpaşi nepalezi pe Everest. Cei trei traversau periculoasa cascadă de gheaţă Khumbu când au fost loviţi de o masă de zăpadă şi aruncaţi pe fundul unei crevase. Nepalul are opt dintre cele mai înalte 10 vârfuri din lume şi primeşte sute de alpinişti în fiecare primăvară, când temperaturile sunt mai blânde, iar vânturile mai slabe.

Autorităţile au emis pentru acest sezon peste 700 de permise destinate ascensiunii diferiţilor munţi din Himalaya, dintre care 319 pentru Everest.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Un alpinist indian a fost găsit în viaţă la trei zile după ce dispăruse pe unul dintre cei mai periculoşi munţi din Himalaya. A căzut 300 de metri în gol