Antena Meniu Search
x

Foto Un băiat de 13 ani a supravieţuit ca prin minune după ce a căzut de la 30m în Marele Canion. A alunecat după ce a încercat să nu saboteze o fotografie

Un băiat de 13 ani a supraviețuit după ce a alunecat și a căzut de la aproape de 30 m în Marele Canion din statul american Arizona. Salvatorii au fost nevoiţi să coboare după el, după ce elicopterul nu a putut ateriza în râpă. Copilul a suferit mai multe răni grave dar nu i-au pus viaţa în pericol.

de Redactia Observator

la 14.08.2023, 10:19

Un băiat de 13 ani a supravieţuit ca prin minune după ce a căzut de la 30m în Marele Canion. A alunecat după ce a evitat o fotografie
Un băiat de 13 ani a supravieţuit ca prin minune după ce a căzut de la 30m în Marele Canion. A alunecat după ce a evitat o fotografie - Facebook

Echipele de salvare au avut nevoie de două ore pentru a-l extrage pe Wyatt Kauffman în siguranță, marți, după ce a căzut de pe marginea popularului sit turistic. El a fost transportat la spital cu răni grave, dar de atunci a fost externat, relatează BBC.

Wyatt a spus unui post de televiziune local că a căzut în timp ce se deplasa din drum pentru ca oamenii să poată face fotografii. El a spus că se ghemuise și se ținea de o piatră cu o mână când și-a pierdut strânsoarea și a început să cadă înapoi.

O echipă a coborât după copil

„După căzătură, nu-mi mai amintesc nimic. Îmi amintesc că m-am trezit oarecum și am fost în spatele unei ambulanțe și a unui elicopter și am urcat într-un avion și am ajuns aici”, a spus el la postul de televiziune Phoenix KPNX în timp ce era în spital. 

Pe acelaşi subiect

Printre rănile sale s-au numărat nouă vertebre rupte, o splină ruptă, o mână ruptă și un plămân afectat. În salvare au fost implicați zeci de lucrători de urgență. Wyatt a fost extras în siguranță de o echipă din Parcul Național Grand Canyon, care a coborât în râpă de pe o stâncă după ce s-a decis că salvarea cu elicopterul nu ar fi posibilă din cauza terenului.

„Suntem extrem de recunoscători pentru munca tuturor. Suntem doar norocoși că ne aducem copilul acasă într-o mașină pe scaunul din față și nu într-o cutie”, a spus tatăl lui Wyatt, Brian Kauffman, care se afla acasă în Dakota de Nord la momentul accidentului.

Wyatt fusese la Marele Canion în excursie cu alți membri ai familiei sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Un băiat de 13 ani a supravieţuit ca prin minune după ce a căzut de la 30m în Marele Canion. A alunecat după ce a încercat să nu saboteze o fotografie