Antena Meniu Search
x

Un băiat de 7 ani şi sora lui de 24 de ani au murit, în timpul focurilor de artificii de Ziua Franţei. Alte şapte persoane au fost rănite

Focul de articificii de Ziua Franţei s-a transformat într-o tragedie. Un băiat de 7 ani şi sora lui de 24 de ani au murit, iar alte şapte persoane au fost rănite, la Cholet, din departamentul francez Maine-et-Loire.

de Monica Palade

la 15.07.2022, 12:52

Ancheta, deschisă pentru omor din culpă, va trebui să stabilească împrejurările precise în care s-a produs accidentul, care a avut loc la scurt timp după ora 23.00 „pe terenul din apropierea stadionului Cholet”, a declarat procurorul de la Angers, Éric Bouillard, pentru AFP.

Au murit în timpul focului de artificii

Fratele și sora au participat la focul de artificii împreună cu alți membri ai familiei lor din Maine-et-Loire. Băiețelul ar fi murit pe loc, tânăra ar fi cedat în urma unui infarct, potrivit unei surse din poliție. Alți șase spectatori, printre care și părinții celor două victime aflate în stare de șoc, au fost răniți ușor. Ei au fost internați, potrivit serviciului departamental de pompieri și salvare din Maine-et-Loire. Un bărbat în vârstă de treizeci de ani, grav rănit, a fost internat de urgenţă.

Întrebat despre împrejurările producerii accidentului, procurorul a menționat un „incident de tragere”, fără alte detalii. „Este mult prea devreme” pentru a spune mai multe, a adăugat el. Potrivit informațiilor Le Parisien, primele elemente ale anchetei evidențiază în această etapă o defecțiune în cadrul unuia dintre blocurile de artificii care ar fi provocat explozia cutiei și să elibereze instantaneu o parte din rachete. Se aflau la o distanță de aproximativ cincizeci de metri de mulțime.

Pe acelaşi subiect

Laurent Picard, care a venit la artificii cu cele două fiice ale sale de 8 și 13 ani, a fost martor la accident, de la care a postat câteva imagini video pe Facebook. „Eram la 5-6 metri de explozie cu cele două fiice ale mele, am primit scântei și am simțit căldura exploziei”, a mărturisit el pentru AFP. „Din fericire, acolo unde am fost plasat, am servit într-un fel drept scut pentru fiicele mele”.

În clip, se vede explozia unei rachete printre mulțimea adunată în spatele unui gard, apoi strigăte și oameni alergând în toate direcțiile, în timp ce flăcările sunt vizibile pe pământ. „Este o rachetă care s-a înclinat sau a explodat în coborâre. S-a întâmplat atât de repede, încât nu aș putea spune”, a adăugat el.

La scurt timp după explozie, Picard a spus că a văzut un bărbat întins pe pământ, aparent ars, și o femeie căreia i se făcea masaj cardiac de către salvatori. „Se țipa peste tot, era un pic de panică”, își amintește el, încă șocat. „Am dus fetele în siguranță. Puteam fi noi! Sunt profund afectat și mișcat de aceste două decese și de ce răniţi”.

În ciuda incidentului, artificiile au fost finalizate, iar mulțimea s-a împrăștiat, a spus el. La fața locului au fost trimiși aproximativ 70 de pompieri, potrivit Courrier de l'Ouest. Primarul din Cholet Gilles Bourdouleix, a explicat că membrii securității ar fi „sfătuit oamenii” din apropierea locului accidentului „să se îndepărteze”.

Municipalitatea lucrează „de ani de zile” cu pirotehnicianul care se ocupă de artificii, a adăugat el şi „este prima dată” când o astfel de tragedie are loc în cadrul festivităţilor din 14 iulie de la Cholet. „Este o tragedie teribilă”, a comentat el. Ancheta a fost încredințată Departamentului de Securitate din Maine-et-Loire și secției de poliție din Cholet.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Un băiat de 7 ani şi sora lui de 24 de ani au murit, în timpul focurilor de artificii de Ziua Franţei. Alte şapte persoane au fost rănite