Antena Meniu Search
x

Video Incendiile fac dezastru în lume. 1000 de hectare, mistuite de flăcări în Franţa. Misiune contracronometru şi pentru pompierii din SUA

Este infern în sud-estul Franţei. Peste 1200 de pompieri intervin pentru a opri incendiile de vegetaţie care au mistuit deja peste 1000 de hectare de teren. De fiecare dată când este stins un incendiu, apare altul. O luptă intensă este dusă şi în California, unde flăcările au ajuns în Parcul Naţional Yosemite, unde ameninţă faimoşii arbori giganţi de sequoia.

de Redactia Observator

la 09.07.2022, 20:57

Vezi și

Un incendiu izbucnit aproape de Montpellier de două zile continuă să pună în dificultate sutele de pompieri care intervin. Peste 80 de autospeciale trimise în regiunea din sudul Franţei sunt ajutate din aer de mai multe avioane şi elicoptere. 

Rafalele de vânt puternic de peste 70 km/h şi temperaturile caniculare între 30 şi 35 de grade Celsius fac intervenţia să pară în zadar. 

Alexandre Pissas, şef departament pompieri Gard: Imediat ce avem un incendiu ţinut sub control, apare un altul. 

13 pompieri au fost răniţi de la începutul operaţiunilor pentru stingerea incendiilor. În total, 1000 de hectare de teren au fost mistuite de flăcări. Autorităţile se tem că această vară ar putea fi doborât un record nedorit, stabilit în urmă cu 5 ani, şi anume de 23 de mii de hectare arse. 

Pe acelaşi subiect

Incendii de vegetaţie în lume

Incendiile pun mari probleme şi în California. Ameninţată de flăcări este o pădure cu peste 500 de arbori giganţi de sequoia din Parcul Naţional Yosemite, care pot atinge 150 de metri înălţime şi trăi 5000 de ani.

Nancy Phillipe, pompier: Toată lumea s-a antrenat şi s-a pregăit pentru asta şi asta suntem aici să facem: Să stingem incendiul acesta.

Ajutaţi de condiţiile meteo, pompierii reuşesc să ţină deocamdată focul sub control. Cu toate acestea pericolul nu a trecut şi turiştii din mai multe zone de campare sunt sfătuiţi să evacueze zona.

Numai anul acesta, incendiile au mistuit aproape 2 milioane de hectare de pădure în Statele Unite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Incendiile fac dezastru în lume. 1000 de hectare, mistuite de flăcări în Franţa. Misiune contracronometru şi pentru pompierii din SUA