Antena Meniu Search
x

Un băieţel de 15 ani şi-a injectat mercur în braţ „pentru a deveni super-erou Marvel”. Înainte a încercat să facă un păianjen să-l muşte, în Marea Britanie

Un băiat de 15 ani din Marea Britanie şi-a injectat în mod deliberat mercur în corp pentru că dorea „să devină un super-erou Marvel în realitate”. Copilul nu şi-a dat seama că gestul său putea să-l coste întreaga viaţă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.09.2021, 17:49

Termometru cu mercur
Copilul a încercat inclusiv să facă un păianjen să-l muşte ca să devină Spiderman - Profimedia

După ce a fost „inspirat” de Mercury, personajul Marvel din franciza X-Men, adolescentul a luat substanța dintr-un termometru şi şi-a injectat-o în braţ. Cu puţin timp înainte copilul încercase să facă un păianjen să îl muşte, cu speranţa că va deveni Spiderman.

Cazul său a fost făcut public de Centrul Național pentru Informații despre Biotehnologie din Marea Britanie. Raportul transmis afirmă că băiatul, al cărui nume rămâne sub anonimat, nu a fost otrăvit, din fericire, după ce a încercat metoda ieşită din comun pentru a-şi „crea super-puteri”.

Băiatul voia să devină un super-erou 

Medicii spun că a extras substanța dintr-un termometru, apoi a injectat-o de trei ori în braţul drept. Spera să devină la fel ca personajul Mercury, din franciza de benzi desenate X-Men și X-Man Wolverine.

Pe acelaşi subiect

„Raportăm un caz al unui copil de 15 ani, inspirat de un film, care s-a auto-injectat în mod deliberat cu mercur subcutanat în antebraț, ceea ce a dus la formarea unui ulcer nevindecabil. Histopatologia biopsiei confirmă diagnosticul. Interesant este că minorul are prezintă şi muşcături multiple de păianjeni, în încercarea de a simula o transformare în Omul Păianjen. În cele din urmă a fost supus unei proceduri chirurgicale pentru tratarea ulcerului și reducerea nivelului de mercur din sânge și urină. Cu toate acestea, pacientul nu a dezvoltat semne clinice de otrăvire cronică, demonstrând că injecția subcutanată de mercur prezintă un risc scăzut de toxicitate sistemică și că histopatologia joacă un rol important în diagnostic. Injectarea intenționată subcutanată cu mercur de către copiii sănătoși mintal este extrem de rară. Descoperim un astfel de comportament ca o parte a încercării de sinucidere la pacienţii cu depresie severă, ori în anumite cazuri, la sportivii care vor să-şi îmbunătăţească performanţa”, informează specialiştii.

Potrivit Mirror, autorii raportului spun că adolescentul a fost monitorizat pentru a detecta semne de otrăvire cu mercur, dar în cele din urmă rezultatele au fost bune.

„În mod surprinzător, el nu avea alte probleme psihiatrice și avea un coeficient intelectual normal. Pacientul nu a dezvoltat semne clinice de otrăvire cronică, demonstrând că injecția subcutanată de mercur prezintă un risc scăzut de toxicitate sistemică și că histopatologia joacă un rol important în diagnostic. În ultimii ani au fost publicate mai multe studii referitoare la utilizarea abuzivă a mercurului, fapt care duce la otrăvire”, a conchis un reprezentant al Centrul Național pentru Informații despre Biotehnologie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Un băieţel de 15 ani şi-a injectat mercur în braţ „pentru a deveni super-erou Marvel”. Înainte a încercat să facă un păianjen să-l muşte, în Marea Britanie