Antena Meniu Search
x

Un băieţel de 4 ani s-a ales cu arsuri îngrozitoare pe faţă şi corp după ce o bilă de săpun a explodat lângă o lumânare, în timp ce se juca în cadă, în Anglia

Un băieţel de patru ani a ajuns la spital cu arsuri groaznice pe faţă şi pe corp dupăc e o bombă de săpun, în valoare de 5 lei a explodat lângă o lumânare, în timp ce se juca în cadă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 31.08.2021, 22:26

Bilă din săpun
Un băieţel de 4 ani s-a ales cu arsuri îngrozitoare pe faţă şi corp după ce o bilă de săpun a explodat lângă o lumânare, în timp ce se juca în cadă - Shutterstock

Micuţ Oscar Beddard, în vârstă de patru ani, se juca cu spuma de baie în formă de bilă efervescentă în cadă, când o bucată a sărit pe o lumânare şi a explodat. Paramedicii au venit imediat la casa familiei din Warrington şi au transportat copilul de urgenţă la spitalul Alder Hey din Liverpool. Băiatul a fost internat timp de o săptămână pentru a-i fi tratate rănile teribile de pe faţă, gât, umeri şi piept.

Familia cere să se facă dreptate

Părinții, Jonathan, în vârstă de 31 de ani, și Nicola, în vârstă de 43 de ani, cer acum despăgubiri de la compania Home Bargains pentru vânzarea săpunului cu spumă, în urma incidentului din 21 iulie care se putea transforma într-o adevărată tragedie. Produsul, cumpărat cu 5 lei, are un avertisment „aerosol inflamabil” pe cutie, dar nu menţionează că inclusiv spuma umedă poate lua foc, transmit avocaţii familiei.

“Când bulele de spumă au sărit şi au atins lumânarea, au explodat şi flăcările l-au cuprins pe Oscar. L-am udat cu apă rece şi am sunat la salvare. Puteam vedea cum pielea se despinde de corp. Este de necrezut. Produsele nu trebuie vândute dacă sunt atât de inflamabile. Este un produs pentru baie pentru copii. O mulțime de oameni au lumânări în baie”, a declarat tatăl, muncitor în construcţii, potrivit The Sun.

Pe acelaşi subiect

Oscar a scăpat de o intervenţie dificilă pentru grefe de piele şi se recuperează bine, dar ar putea rămâne cu cicatrici și PTSD, au avertizat medicii. Părinţii trebuie să îi aplice constant o cremă pentru arsuri, să îl ferească de temperaturile ridicate şi să evite hainele care îi pot irita pielea afectată. 

„Cicatricile se vindecă bine, dar Oscar nu vrea să mai intre în cadă pentru a face baie și nu este el însuși. Ştim că acum se gândeşte la asta încontinuu și suntem îngrijorați de ce se va întâmpla cu el pe termen lung”, a adăugat Johnatan.

Firma de avocatură londoneză Fieldfisher a contactat Trading Standards și a depus o cerere de despăgubire la TJ Morris, agenţia care conduce firma Home Bargains.

Avocatul pentru vătămări corporale Emma Hall a declarat: „Fiecare părinte ar trebui să aibă încredere că jucăriile și produsele special destinate copiilor sunt sigure pentru utilizare. Această spumă nu este în mod clar”, a adăugat avocata familiei, Emma Hall.

Compania a refuzat să comenteze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Un băieţel de 4 ani s-a ales cu arsuri îngrozitoare pe faţă şi corp după ce o bilă de săpun a explodat lângă o lumânare, în timp ce se juca în cadă, în Anglia